OSIM glavnog dočeka ispred Narodne skupštine Srbije, čiji program još nije obelodanjen, zasada je poznato da će Beograđani uz vatromet i kuvano vino najluđu noć moći da provedu i na trgu u Zemunu uz koncert Saše Kovačevića. Opštine Novi Beograd i Palilula rešile su da ove godine prištede, pa za razliku od 2017, dočeka 2018. godine u ovim delovima grada neće biti.

PROČITAJTE JOŠ: Majstori na Slaviji ubrzali u finišu

Uz podršku organizacije udruženja "Moj grad 11080", Zemunci će uz novogodišnje koncerte i vatromet u susret predstojećoj godini poći i sa svog trga. Za najmlađe sugrađane rezervisan je 1. januar kada će Veliki trg u Zemunu pretvoriti u Trg otvornog srca. Muzički program prilagođen mališanima, klovnovi, animatori i paketići ulepšaće prvi dan nove godine najmlađim Zemuncima.


PROČITAJTE JOŠ:
SPREMITE ŽIVCE: Sutra radovi od Gazele do aerodroma

POKLONI NA ČUKARICI MANIFESTACIJA "Požeška - Ulica otvorenog srca" biće upriličena 1. januara od 12 časova na Čukarici, a planirano je da i ove godine opština paketićima obraduje najmlađe Čukaričane. I gročanski mališani uzrasta do 6 godina će dobiti novogodišnje poklone, a novogodišnja čarolija u Kaluđerici biće organizovana krajem decembra u saradnji sa vrtićem "Lane".

- Građani će imati priliku da uz kuvano vino i rakiju uživaju u koncertu Saše Kovačevića, goste iznenađenja i vatromet u ponoć - kažu iz ove opštine.

- Paketići za najmlađe biće dodeljivani 1. januara na Velikom trgu. Za predstavu "Tajanstveni Deda Mraz" biće zaduženi glumci Bojan Ivković i Nenad Okanović, koji će zajedno sa posetiocima proputovati kroz različite destinacije, u želji da zajednički pronađu Deda Mraza. Ovaj dan imaće i humanitarni karakter, jer želimo da prikupimo knjige koje naši posetioci žele da poklone jednoj dečjoj instituciji.

Opštine Palilula i Novi Beograd paketići za mališane tradicionalno će podeliti.

- Kao i godinama unazad, besplatne novogodišnje paketiće dobiće sva deca sa Novog Beograda do 12 godina, koje roditelji prijave u servisnom centru Opštine - kažu iz Opštine Novi Beograd. - Prijavljivanje za dodelu počelo je pre tri dana.