NA gradilištu "Beograd na vodi", tik uz Savu i most Gazela, juče su počeli nadzemni radovi na izgradnji konstrukcije "BV Galerije". Kada se završi, 2020. godine, objekat će biti najveći tržni centar u ovom delu Evrope.

Građevinske radove izvodi kompanija "Gradina". Predviđeno je da šoping-

-mol preko pasarele bude povezan sa kulom Beograd.

Prema rečima generalnog direktora "Beograda na vodi" Nikole Nedeljkovića, "BW galerija" prostiraće se na ukupnoj površini od 300.000 kvadrata, uključujući nadzemnu površinu od 143.000 kvadrata i 93.000 kvadrata koji su namenjeni za izdavanje sa bogatom ponudom maloprodajnih objekata.


PROČITAJTE JOŠ:
Poziv Beograđanima: Konkuriši za uređenje parka, kvarta, ulice

- "BV Galerija" biće jedna od centralnih tačaka projekta "Beograd na vodi" - priča Nedeljković. - Ovde će biti prisutni svi vodeći modni brendovi, mnogobrojne pogodnosti i atrakcije na jednom mestu.

Tržni centar će imati 3.700 parking-mesta. Zatvorenim pešačkim mostom biće spojen sa "The St. Regis Belgrade", čime će biti obezbeđen direktan pristup vidikovcu na vrhu četrdesetospratne Kule Beograd.

Otvaranje "BV Galerije" biće 2020. godine, kada će se završiti i prva faza projekta "Beograd na vodi". Osim tržnog centra, ona obuhvata i "BV rezidens", "BV vistu", "BV park vju", kao i "Sent rigis Beograd" smešten u kuli Beograd.


PROČITAJTE JOŠ:
Francuzi kupuju beogradske vrtiće

SVE POD PROVIDNIM KROVOM

RADOVI na temeljima počeli su u aprilu. Predviđeno je da se oko tržnog centra naprave tri bulevara. Inovacija će biti providni krov, koji će obezbediti prirodno osvetljenje celog prostora i osećaj da se kupuje na otvorenom.