TEK renoviranu Ulicu Mije Kovačevića, odnosno asfalt oko šest stajališta na njoj, putari su pre dva dana ponovo raskopali! I dok građani nezadovoljno gunđaju kako se uludo troše pare i nije im jasno kako je izvođač radova toliko omašio u "čitanju" projekta, iz Sekretarijata za investicije, koji je zadužen za rekonstrukciju, stiže jasan odgovor - ponovo se kopa zbog estetike!

Radnici firme MBA "Ratko Mitrović" koja je zadužena za sanaciju Mije Kovačevića i Ruzveltove, u sredu su prekopali asfalt oko stajališta, duž renovirane ulice od Bogoslovije do Novog groblja. Beograđani su, da bi ušli u autobuse, prelazili preko izrovanog asfalta čudeći se kako je moguće da se tek sanirana ulica ponovo raskopava. A onda su dva izrovana stajališta kod Novog groblja juče "popunjena" granitnim pločama.

Iz Sekretarijata za investicije, koji je zadužen za rekonstrukciju Mije Kovačevića, Ruzveltove, Slavije i Bulevara oslobođenja, priznaju da prvobitnim projektom nije bilo predviđeno postavljanje granitnih kocaka oko stanica javnog prevoza.

- Pri obilasku sanirane saobraćajnice, glavni gradski urbanista Milutin Folić dao je preporuku da se oko stajališta postave granitne kocke kako bi se razbila monolitnost - ističe Luka Petrović, sekretar za investicije.

- Postavljanjem granita stanice će biti naznačene, jednoličnost će nestati, a ulica će biti lepša.

Predlog glavnog urbaniste prihvatili su projektanti, a nadzorni organi se saglasili. Ova izmena građane će koštati 300 evra po stajalištu.

- Cena radova oko postavljanja granitnih ploča neznatno je skuplja, 200, 300 evra po stajalištu. To odstupanje od 1.000 i nešto evra malo je u odnosu na 15 miliona evra celokupne investicije - navodi Petrović.

GRANIT BEZBEDAN

SEKRETAR za investicije Luka Petrović kaže i da su granitne ploče bezbedene za postavljanje na stajalištima.

Odnosno, tvrdi da se neće klizati po kiši i tokom zimskih meseci, kako su se građani pribojavali.