KOMUNALNA policija stoji kod tri rampe koje su nedavno postavljene i tako uz kontrolore dežura kako u BG vozu ne bi bilo švercera. Putnici moraju da očitaju kartu da bi ušli na peron kod Pančevačkog mosta i ukrcali se u vagon, dok kontrolori kroz grafitima zamagljene prozore gledaju koliko putnika ima u vozu.

Ovu sliku zatekli su reporteri "Novosti" pri ulasku na peron kod Pančevačkog mosta. Rampe su, inače, postavljene na tri od devet stanica BG voza, pa se sugrađani koji ulaze na preostalih šest i dalje švercuju.

Vagoni, iako išarani grafitima, iznutra izgledaju drugačije, čisto i doterano. Voz je ka Batajnici krenuo na vreme, i uz stajanje na osam usputnih stanica stigao do odredišta. Od krajnjeg stajališta stigao je za nepunih pola sata, a putnici odatle nastavljaju dalje ka vojvođanskim mestima.

- Svakodnevno koristim BG voz i ne mogu da se načudim koliko se malo ljudi vozi - kaže Zdravka Rudić sa Zvezdare. - Radim u Staroj Pazovi i ovaj prevoz mi baš olakša put. Od Vuka do Batajnice nam ne treba ni pola sata, a autobusom bih putovala sigurno sat i po.

U suprotnom smeru, od Batajnice ka gradu, putnici se švercuju jer nema rampi na ulazu na peron, a u vozu nema validatora. Upravo zbog nedostatka opreme, kontrolori "Bus plusa" ne ulaze u BG voz.

- Stanica kod nas u Batajnici izgleda napušteno, ali bar su je počistili - priča Bojan Stojanović, penzioner. - Često se vozim BG vozom i moram da ih pohvalim kako su čisti, a kontrolore nisam sreo više od godinu dana.

NEMA GDE DA SE DOPUNI "BUS PLUS"

VELIKI problem sa kojim se susreću građani je taj što ne mogu da kupe kartu nigde blizu rampi, pa ukoliko budu primorani da odu po nju, kasne na voz. Tako smo na rampi kod Pančevačkog mosta uočili vremešnog gospodina koji je morao da se prošeta stotinak metara do trafike kako bi kupio kartu, a zbog toga je morao da čeka sledeći voz.

PROKOP

STANICA Prokop zasigurno je najsređenija stanica BG voza, ali se ovde ukrca najmanje putnika. Naime, na putu ka Batajnici, ali i pri povratku ka centru grada na ovom stajalištu u voz je ušlo svega nekoliko putnika.