PRINUDNA naplata, reklamacija za veći utrošak vode, prijava ili odjava stanara u zgradi nisu jedini poslovi koji dovedu sugrađane pred šaltere "Infostana". Učmalu svakodnevicu neretko razbiju najrazličitija pitanja koja se mogu čuti sa druge strane stakla:

- Izvinite, koji autobus staje ovde kod vas? - zatražio je pomoć stariji Beograđanin.

Upravo sa takvim pitanjem u filijali u Danijelovoj ulici, simpatični penzioner je završio izlaganje o maloj penziji, nezaposlenom unuku... Sve to pošto je sačekao svoj red u nizu onih koji u strepnji čekaju da čuju kako da im izvršitelj ne zakuca na vrata. Stariji gospodin je tražio samo uputstvo kako da dođe kući, ali je zato svima bar na trenutak vratio osmeh na lice. Naročito referentima "Infostana".

- Korisnici nam se najčešeće obraćaju opravdanim povodom - zbog promene vlasnika stana, reklamacija na potrošnju, korekcija računa, prijave ili odjave stanara u ulazu, u vezi s prinudnom naplatom, ali ima i onih koji dođu sa potpuno neočekivanim zahtevima i pitanjima. Tako nam se sugrađanka požalila zašto plaća odnošenje smeća kad mora sama da ga donese do kante - kaže za "Novosti" pi-ar "Infostana" Milica Paunović.

PRAVNA POMOĆ I PRINUDNA NAPLATA U ispostavama "Infostana", kao što je jedna od novijih u opštini Voždovac, korisnici mogu dobiti sve informacije i uputstva oko izmirenja svojih računa. U filijali u Danijelovoj ulici korisnici se samo pravno izjašnjavaju prilikom prinudne naplate ili traže dodatna objašnjenja oko postupka. Takođe, na pisane dopise služba odgovara u roku od osam dana, dok na mejlove za svega 48 sati.

U pojedinim slučajevima, stanari su zahtevali od "Infostana" da otkrije zlikovca koji skida sijalice u hodnicima ili čak odnosi stvari sa žice iz vešeraja. Neki su osećali dužnost da prijave kućnog ljubimca kao člana domaćinstva, jer je svakako deo porodice. Slično je smatrala i jedna dama, ali je u spisak stanara htela da upiše - ljubavnika! Po njenim rečima, dosta mlađeg od nje, koji je često obilazi, pa tako koristi kupatilo, odnosno vodu. Njeno "poštenje", ipak, više je ličilo na hvalu.

- Imali smo žalbu na stanara koji je ostale, kako su naveli, radioaktivno ozračio - dodaje Paunovićeva. - Prijavljivali su komšije ako peru kola i tako troše zajedničku vodu. Desilo se da je komšinica otvarala tuđe račune, da bi na osnovu toga prijavila ko ima više članova od onih prijavljenih.

Uporna Beograđanka htela je da ospori subvenciju na komunalije komšinici, jer je znala da "diluje" devize. Ipak, kako kažu službenici, sve je bolje, dokle god nisu svađe, a za ostalo odvojiće minut za razgovor.