SLADOLEDžIJE, kokičari, čistači cipela i drugi sa radnim mestom na nekoj od centralnih gradskih ulica, moraće dobro da ulože u svoj biznis. Opština Stari grad objavila je početne cene po kojima će biti licitirane atraktivne lokacije, a zbog cifre od tri miliona dinara, koliko košta godišnji zakup mesta za aparat za kokice u Knez Mihailovoj ulici, mnogima će se zavrteti u glavi.

"Kokičari" će biti postavljeni na 13 lokacija, a da je ovaj posao i te kako unosan, govori i najviša početna cena od skoro 25.000 evra za mesto u Knez Mihailovoj 20. Malo dalje, u istoj ulici, kiosk za kokice biće postavljen po ceni nižoj za milion dinara.

Najviše lokacija ove godine će, kao po običaju, imati vlasnici frižidera sladoleda. Ledene zanimacije prodavaće se na čak 33 lokacije. Najskuplja je ona u centralnom gradskom šetalištu - Knez Mihailovoj ulici. Početna cena je vrtoglavih 2.000.000 dinara, dok lokacije nešto dalje od centra (Dunavski kej, Maršala Birjuzova, Džordža Vašingtona), koštaju "svega" 20.000 dinara.

Za čistače cipela rezervisane su Makedonska i Dečanska ulica, pa će oni koji uredno izmiruju svoje obaveze, a zarađuju u kancelariji na otvorenom, za godišnji zakup izdvojiti najmanje 12 hiljadarki.


JEDNO MESTO I ZA KESTENDžIJU

I PORED mnogobrojnih "kestendžija" u gradu, u ponudi lokacija opštine Stari grad za prodavce kestena i kukuruza obezbeđeno je samo jedno mesto - Knez Mihailova i to po početnoj ceni godišnjeg zakupa od čak milion dinara!


VAGA ZA MERENjE 12.000 DINARA

ZANIMLjIVO je da je mesto izvojeno i za vage za merenje telesne težine, i to jedno, na početku Knez Mihailove ulice i njegov zakup košta 12.000 dinara. Za kiosk za hot-dog u Sremskoj ulici treba najmanje 1.500.000.