ZGRADA nekadašnje pivare u Cetinjskoj ulici postala je novo primamljivo mesto za ugostitelje koji su nekada svoje lokale imali u Savamali. Tako bi i popularno "Dvorištance", koje je pre nekoliko meseci zatvoreno zbog izgradnje "Beograda na vodi", uskoro moglo da se nađe ovde.

Svetski trend otvaranja kafića u prostorijama starih propalih fabrika polako dolazi i kod nas. Takozvani industrijal izgled ugostiteljskih lokala primamljiv je urbanijim sugrađanima, koji rado izlaze na ovakva mesta. Stalne posetioce u Cetinjskoj već su stekli kafići "Polet" i "Zaokret", koji su se ušuškali između parkinga. Zakupci ovih lokala rešili su da ruiniranim prostorijama pivare daju potpuno novi izgled, i spasu ih od propadnja.

- Šteta je ne iskoristiti ovaj prostor i dopustiti da propada. Dobra je ideja napraviti novo "urbano mesto" za okupljanje. Sviđaju mi se kafići koji su trenutno tu, i često svratim - kaže sugrađanka Katarina, koja stanuje u ovom delu grada. - Ovo bi mogla da postane "nova Savamala", a pored kafića, prostor se može iskoristi i za galeriju ili atelje.

Dobra lokacije pivare i te kako je primamljiva, pa će se ovde najverovatnije uskoro otvoriti i novo "Dvorištance", kao i "Gan klub".

NIŠTA OD HOTELA S PET ZVEZDICA

SADAŠNjI vlasnik prostorija nekadašnje pivare je američka kompanija "Elgin". Iako je najavljeno da će oni u ovaj kompleks uložiti 180 miliona evra, i da će ovde biti otvoren hotel sa pet zvezdica, restorani i višespratne garaže, nerešeni pravno-imovinski odnosi stopirali su sve ove planove.