GOLF tereni sa Ade Ciganlije mogli bi da budu preseljeni u - Borču?! Nacrt plana detaljne regulacije za područje Makiša i okoline, kojim je preporučeno izmeštanje ovog sporta sa atraktivne lokacije zbog navodnog "uticaja na kvalitet podzemnih voda", uzburkao je strasti u prestonici, a ulje na vatru je dolio predlog Generalnog urbanističkog plana kojim su golf tereni predviđeni na levoj obali Dunava.

Prema tim planovima formiraće se zone sa sadržajima za različite vidove rekreacije i sportove na vodi, pa tako i golf. Novi kompleks za palice planiran je u zoni zapadno od SRC "Borča", odnosno od terena BSK "Borča". A pitanje je da li srpskoj prestonici trebaju baš dva velika golf centra.

U međuvremenu, u zaštitu srpskih golfera i njihovog kompleksa na Adi Ciganliji stao je i generalni sekretar Evropske golf asocijacije Ričard Hit, koji se obratio gradonačelniku Beograda Siniši Malom, izrazivši otvorenu zabrinutost zbog najavljenog izmeštanja igrališta.

- Nekoliko važnih turnira se nalazi u zvaničnom kalendaru Evropske golf asocijacije, a svi se igraju na terenima Golf kluba Beograd na Adi Ciganliji - ističe u dopisu Ričard Hit. - Svi oni će se od ove sezone bodovati za Svetsku rang-listu, zbog čega bi zatvaranje Golf kluba Beograd i uklanjanje glavnih golf terena u Srbiji predstavljalo veliki korak unazad.

POPULARNOST

U PISMU čelnika Evropske golf asocijacije se napominje i veliki rast popularnosti ovog sporta u Srbiji, upravo zahvaljujući radu kluba.

Svega dva terena od devet rupa donela su povećanje registrovanih igrača u odnosu na 2006. godinu za 255 odsto, dok je impresivniji rast broja juniora - za čak 640 odsto.