U GRADU Beogradu nema viška zaposlenih u odnosu na ono što mu se zakonom nalaže, pa čak "Beogradskim elektranama" nedostaju varioci, a GSP "Beogradu" vozači i ljudi koji bi radili na održavanju, tvrdi pomoćnik gradonačelnika Borko Milosavljević.

- Viška nema jer je grad sproveo restrukturiranja. Problem, ipak, postoji u strukturi zaposlenih u starosnom i kadrovskom smislu - dodao je Milosavljević. - Pre dve godine je bilo viška, ali je taj broj smanjen što prirodnim odlivom, što podsticajnim socijalnim programima.

Pomoćnik gradonačelnika je najavio da će u narednom periodu biti sprovedena prekvalifikacija određenog broja zaposlenih u javnim preduzećima, u kojima nedostaju izvršioci.

ZA UPRAVU 2.105

BROJ zaposlenih na neodređeno vreme u Gradskoj upravi za 2015. je 2.105 i mi nemamo višak - tvrdi predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević. - Ukupan broj zaposlenih u sistemu lokalne samouprave sa svim javnim preduzećima i opštinama je 32.385.

GUŽVA U LAZAREVCU

KADA je reč o opštinskim upravama, najviše zaposlenih ima opština Lazarevac, u kojoj radi 1.077 ljudi, a najmanje Savski venac - 131. U predškolskim ustanovama je zaposleno 7.126 ljudi, u ustanovama kulture 1.183, u Centru za socijalni rad 557...