ŠETNjU sa ljubimcem pored fudbalskog terena u Pančevu Jovana Uvalin (28) dugo neće moći da izbriše iz sećanja. Dva krvoločna psa, staford i pitbul, izleteli su na ulicu iz svog dvorišta i napali nju i njenog patuljastog pinča. Devojka je prošla sa frakturom levog lakta, dok je maleni Raša uginuo usled povreda.

- Crni pitbul skočio je na mog psa iz čista mira, bukvalno ga je otrgao od povoca, nisam stigla ni da ga povučem, ni uzmem u ruke - potreseno prepričava Jovana za "Novosti". - Sa druge strane, razjareni staford je zgrabio moju levu ruku i počeo da me ujeda. Pored njega je bio i pitbul. Vrištala sam toliko da me je majka čula iz dvorišta, koje je udaljeno oko jedan kilometar odatle.

Jeleni je u pomoć priskočio čovek na motoru, koji je pokušao da preplaši pse i spase devojku i njenog psa. Od šoka koji je preživela, Jovana se ne seća pojedinosti. Prošla je sa frakturom lakta i više od 30 ujeda, koji i dalje krvare, a njenog ljubimca nema.

- Znam da su policija i Hitna pomoć brzo stigli i da je jedan momak policajce odveo do vlasnika pasa. Kasnije sam saznala da su staford i pitbul već bili uredno zaključani u boksu, a vlasnik nije imao pojma šta se dogodilo. Pravdao se da je komšija loše zatvorio kapiju.

Prema pričama komšiluka, ovi psi već su bili prijavljivani da šetaju bez nadzora. Navodno, vlasnik ih pušta dva puta dnevno da se "istrče", a prema saznanjima povređene Jovane, oba psa su dresirana za borbu. Način na koji su napali njenog pinča tu sumnju potvrđuje. Veterinari su utvrdili da psi nisu vakcinisani, a da li imaju neku bolest, utvrdiće se u četvrtak.

SPOMENIK ZA JAZAVIČARA LEA

JAZAVIČAR Leo žrtvovao je svoj život, pre nešto više od godinu dana, da bi spasao jedanaestogodišnju Nikolinu Vučetić iz Pančeva od napada bulmastifa.

U Narodnoj bašti u ovom gradu podignut mu je spomenik u znak sećanja i zahvalnosti.