POSLE veoma burne sednice lokalnog parlamenta, prijavljene otmice i intervencije najviših partijskih funkcionera, sinoć je formirana nova vlast u Barajevu. Umesto Branke Savić (DS), koja je podnela ostavku, za predsednika opštine izabran je Velibor Novićević (SNS), a vladajuću koaliciju činiće SNS, SPS i Samostalni DSS.

U predvečerje ove sednice, prava drama odigravala se u najsiromašnijoj lokalnoj jedinici u Beogradu. Formiranje nove vladajuće većine u Barajevu, ne bi tako maštovito režirao ni Branislav Nušić.

U ponedeljak uveče zbog izostanka Velibora Novićevića sa sastanka, barajevski naprednjaci su policiji prijavili otmicu?! Srećom, nje nije bilo, što je Novićević i potvrdio "Novostima".

Potom su atmosferu podgrejali socijalisti, koji su počeli da podižu svoje zahteve. Usledila je trgovina, došlo je i do teških reči, tako da su morali da intervenišu i najviši partijski funkcioneri. Put Barajeva je bio primoran da krene i Nikola Nikodijević (SPS), predsednik gradskog parlamenta, dok su "na vezi" bili i drugi čelni ljudi SPS i SNS.

Na kraju, mesto predsednika opštine i skupštine, kao i šest članova veća pripalo je SNS, SPS će imati zamenika predsednika opštine i dva člana veća, a Samostalni DSS člana veća i zamenika predsednika skupštine.

NOVIĆEVIĆ BIVŠI DEMOKRATA

DOKTOR Velibor Novićević je do pre pola godine bio predsednik OO DS u Barajevu. Zatim je formirao nezavisnu odborničku grupu, da bi nedavno prešao u SNS.

- Nisam se slagao sa nekim stavovima u bivšoj stranci pa sam odlučio da kroz nezavisnu odborničku grupu zastupam stavove Barajevčana - za "Novosti" kaže Novićević, potvrđujući da je sada član SNS.