DRUŠTVENE mreže usijale su se juče zbog snimka privođenja jedne žene u Zemunu, jer, navodno, nije imala "bus plus" karticu za autobus. Na filmu koji je okačen na internet kanalu "Jutjub", vidi se prepirka trojice komunalnih policajaca i mlađe žene na autobuskoj stanici.

Incident se dogodio u petak, u prepodnevnim časovima. Tročlana patrola "plavaca", prvo je opkolila ženu, a potom, uz njen otpor, stavila joj lisice. Dok je ona bespomoćno molila da je puste, uvedena je u automobil.

- Pustite me, pustite me, molim vas! Oni me maltretiraju zbog "bus plusa"! - vikala je devojka okupljenim građanima koji su u šoku posmatrali događaj.

Takođe, na snimku se vidi i grupa prolaznika, koji su prišli jednom od komunalaca i zatražili objašnjenje za neprijatnu situaciju nasred ulice.

Nikola Ristić, načelnik Komunalne policije, ističe da njegovi operatici mogu da privedu osobu u najbližu policijsku stanicu, radi utvrđivanja identiteta.

- O pomenutom snimku ne mogu da komentarišem, jer ga nisam pogledao - izjavio je za "Novosti" Ristić. - Pretpostavljam da žena nije imala kod sebe lična dokumenta, pa je zbog toga privedena, kako bi se njen identitet utvrdio.

SINIŠA MALI: PREISPITIVANjE ODGOVORNOSTI KOMUNALNE POLICIJE

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali najoštrije osuđuje ponašanje Komunalne policije tokom privođenja putnice koja je odbila da se legitimiše u autobusu Gradskog saobraćajnog preduzeća.

U toku je preispitivanje okolnosti koje su dovele do ovog događaja i odgovornosti Komunalne policije, navodi se u saopštenju Službe za informisanje Skupštine grada Beograda.

Dodaje se da ukoliko se ustanovi da je bilo nepravilnosti u postupanju Komunalne policije, protiv odgovornih će biti pokrenut disciplinski postupak.