ZGRADA Pošte kod Glavne železničke stanice mogla bi da bude renovirana, o čemu se već vode razgovori sa arapskim investitorima, dok smo sa drugima pričali o sređivanju poteza ispod Skadarlije, najavio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali na „Studiju B“.

- Renomirane svetske arhitekte uradiće projekat kako bi mogao da izgleda centar grada, potez oko Knez Mihailove, Terazije, da vidimo ako možemo da napravimo još lepši i atraktivniji Beograd - istakao je Mali. - Mašine su već zaposele Rajićevu ulicu kod Kalemegdana i kada taj projekat bude gotov, ovaj deo prestonice dobiće potpuno drugačiji izgled.

Prema jednoj varijanti, zgrada Pošte, sagrađena 1929. godine, koja je svojevremeno bila možda i najlepša građevina u Savskom amfiteatru, trebalo bi da vrati predratnu fasadu, dok bi u sklopu sređivanja poteza oko Skadarlije akcenat bio stavljen i na pivaru Bajloni.


OBALA I BRODOVI

GRADONAČELNIK Siniša Mali ovom prilikom je podsetio i da je u toku prva faza realizacije projekta „Beograd na vodi“, koja podrazumeva raščišćavanje obale i brodova.

Naredni korak obuhvatiće izmeštanje autobuske i železničke stanice.