BEOGRAD - Prvi regionalni festival kafe, čaja i toplih napitaka "KofiFest" otvoren je danas u ulici Ušće u neposrednomj blizini istoimenog šoping centra u Beogradu.

Posle Londona, Rima, Trsta, Zagreba i drugih svetskih metropola i Beograd je ucrtan na mapi ovog jedinstvenog festivala, čiji će posetioci imati priliku da se upoznaju sa novim trendovima i načinima pripreme kafe i čaja, kao i da uživaju u ukusima toplih napitaka.

Posetioce na festivalu, koji traje do sutra, očekuju izlagači iz svih sfera kafe - od tradicionalna "turske", preko espresa, kafe sa poreklom.

Novi trendovi u pripremi kafe biće predstavljeni u šatoru Dunav, dok je šator Sava rezervisan za probanje ovih napitaka.

Organizatori su najavili da će posetioci imati priliku da nauče kako kafa raste i koji put prelazi od zrna do šoljice, a stabljiku ove biljke moći će da dobiju na Donkafe štandu.

Grand kafa je najavila bogat program, između ostalog, koncert Lene Kovačević i predstave "Na kafi sa kneginjom Ljubicom".

Oni koji žele da postanu eksperti za kafu, moći će da prisustvuju predavanju i obuci kako da pripreme i uživaju u šoljici espresa, a profesionalci će zanat peći na profesionalnoj obuci barista.

U "Tehnomanija Testing and Testing" zoni posetioci mogu da isprobaju različite aparate i metode pripreme kafe ali i odaberu aparat za kuću ili kancelariju.

U zoni nazvanoj "Čil" smenjivaće se muzički nastupi, projekcije filmova i prezentacije, a organizatori najavljuju i brojne druge sadržaje koji će upotpuniti program ovog festivala.