STANOVNICI naselja Busije kod Batajnice više ne mogu da prođu ulicom od blata - kada je kiša, i od prašine kada je suvo, pa deca u školu idu u gumenim čizmama.

- U našem naselju majstori su postavljali instalacije za gas. Od kada je kompletna mehanizacija povučena prošlo je oko mesec dana, međutim ulice još nisu vraćene u prvobitno stanje - žali se sugrađanin Svetozar Dančuo koji živi u Ulici Živka Stojisavljevića.

- Žalili smo se opštinskoj inspekciji, ali osim što su nam rekli da izvođač sve mora da vrati u prvobitno stanje, druge reakcije nije bilo. Naša ulica pre gasifikacije nije ni bila asfaltirana, već smo mi, stanovnici, sami sakupili novac i put nasuli kamenom i struganim asfaltom. Sada je i to uništeno jer je izvođač radova kopao sa obe strane ulice i za sobom ostavio ruglo.

Prema Dančuovim rečima, u naselju ima oko 1.000 kuća i 5.000 stanovnika, a osim ulica kojima prolazi gradski prevoz, nijedna druga nije asfaltirana. Žitelji Busija, iako zadovoljni zbog gasifikacije, žale se jer je njihov novac i trud, koji su uložili da bi do svojih kuća mogli da stignu kao sav normalan svet - pregazio bager.

OD MESNE ZAJEDNICE DO OPŠTINE

PUTARI rade na osnovu naloga Direkcije za puteve, što je slučaj i kada je u pitanju asfaltiranje ulica prvi put. A da bi mehanizacija stigla u neki deo grada, neophodno je da građani upute mesnoj zajednici koja će je proslediti Opštini, a ona Direkciji za puteve po čijem nalogu "Beograd put" izvodi radove. Takođe, građani i direktno mogu da se obrate Direkciji.


POPRAVLjAJU "NAMERNE KVAROVE"

EKIPE "Beograd puta" svakodnevno popravljaju takozvane "namerne kvarove" u deset i više ulica. Putari na osnovu ugovora sa komunalnim preduzećima prate raskopavanja kolovoza i trotoara. Da bi radnici prionuli na posao, neophodno je da preduzeće koje je intervenisalo završi radove. Ipak, brojne su pritužbe sugrađana na koordinaciju radova komunalnih preduzeća, pa su ulice raskopane i više sedmica.