POSLE silnih polemika koliko je koštao Most na Adi, konačno su sračunati i obelodanjeni svi troškovi. Cena ove građevine sa svim pristupnim saobraćajnicama je - 360 miliona evra.

Sam most preko reke je koštao 161,2 miliona evra. Prvobitno je 2008. godine ugovorena njegova izgradnja za 124,5 miliona, ali su troškovi tokom gradnje značajno narasli. Tako je tri godine kasnije korigovan ugovor kako bi za most bilo isplaćeno 35 miliona evra više od planiranog. Na osnovu podataka koje smo dobili, do sada je izvođačima radova na izgradnji plaćeno 157,2 miliona evra, a preostalo je da se plate još četiri miliona.

Kako bi ovaj most sa kosim zategama bez pristupnih saobraćajnica bio samo turistička atrakcija grada, tako su troškovi gradnje njegovih prilaza neraskidivi deo celine mosta. Petlja Radnička koštala je 75,1 milion evra. Radovi su novembra 2011. prvobitno bili ugovoreni za 67,9 miliona evra sa rokom završetka do kraja januara 2013. godine. Međutim, zbog imovinsko-pravnih problema sa "Jugopetrolom", dodatnih radova, velikih kašnjenja u plaćanju izvođaču, radovi su produženi za 305 dana. Samim tim porasli su i troškovi i to za 7,2 miliona evra. Izvođaču "Poru" do sada je plaćeno 65,7 miliona evra. Na petlji Radnička treba još da se uredi teren ispod konstrukcije i očekuje se početak tehničkog pregleda.

KREDIT Za izgradnju mosta i pristupnih puteva grad je sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj i Evropskom investicionom bankom ugovorio kredite od ukupno 289 miliona evra. Od tog iznosa do sada je potrošeno 251.912.852. Ostala potrošena sredstva izdvojena su iz budžeta grada.

Petlja sa novobeogradske strane je bila dosta jeftinija, ali i manje građevinski komplikovana. Njena cena je iznosila 40,8 miliona evra. Zbog stečaja slovenačkih firmi, prvo SCT, a onda i "Primorja", koje je odradilo četvrtinu posla, izgradnju je dalje po istoj ceni nastavio "Por". Radovi su završeni dva i po meseca kasnije od planiranog, a izvođaču je do sada plaćeno 37,2 miliona evra. Ostalo je još da se uredi teren i obavi tehnički pregled.

Cena petlje Hipodrom, koja je i prva izgrađena, na kraju je stala na 63 miliona evra. Izvođaču "Ratku Mitroviću" Direkcija za građevinsko zemljište ostala je dužna još oko deset miliona evra. Međutim, ovaj projekat nije u potpunosti završen, jer je ostalo da se izgrade kanalizacija u Požeškoj i Paštrovićevoj ulici i završe zidovi protiv buke. Kišna i fekalna kanalizacija nisu mogle da se izgrade po odobrenom projektu, pa se sada pravi novi, a sve bi trebalo da se završi do juna.


JOŠ BEZ VRHA, ALI I DOZVOLE

Tehnički pregled Mosta na Adi je u završnoj fazi, tako da ovaj objekat još nije dobio upotrebnu dozvolu. Razlog za to je što je izmenjen projekat mosta, pošto je betonski deo produžen za još jedan raspon od 36 metara i izgrađena su tri lifta i dekorativno osvetljenje. Takođe ni na pilon mosta nije postavljen vrh od sedam metara. On nije ni bio predmet ugovora sa "Porom", a nekoliko pokušaja Vojske Srbije da ga ugradi bili su neuspešni.


OD BUVLjAKA DO TOŠINOG BUNARA

Most preko Ade i njegovi prilazi su deo prve faze izgradnje Unutrašnjeg magistralnog poluprstena (UMP), koji bi trebalo da se proteže od Kvantaške pijace do Pančevačkog mosta. Da bi ona bila završena potrebno je još napraviti deonicu puta od buvljaka do Tošinog bunara koja će koštati oko 20 miliona evra. Međutim, pre početka izgradnje potrebno je sa trase raseliti romske porodice koje žive u daščarama i za njih izgraditi socijalne stanove u naseljima Orlovsko i Jabučki rit. Kopanje temelja se očekuje u aprilu.


TUNELOM KROZ TOPČIDERSKO BRDO

ZA tunel kroz Topčidersko brdo i auto-put od Partizanovog stadiona do čvorišta Šumice, gde se ulazi u novi tunel, urađeni su idejni projekti. Trasa dalje ide ulicama Grčića Milenka i Pop Stojanovom do Bulevara kralja Aleksandra, preko Severnog bulevara i Bogoslovije do Pančevačkog mosta.

Pre desetak godina procenjivano je da će njegova cena biti oko milijardu evra. Ukupna dužina je 17 kilometara od čega 3,3 kilometra u tunelima i 5,4 kilometra na mostovskim konstrukcijama.


Zabranjeno kopiranje i preuzimanje teksta bez odobrenja redakcije