Jedno od najlepših zdanja međuratnog Beograda svakako je zgrada Pošte broj 2, pored Železničke stanice. Arhitekta koji je projektovao ovu zgradu bio je Momir Korunović, a trg na kojem je izgrađena pre Drugog svetskog rata zvao se Vilsonov, da bi posle dobio ime Trg bratstva i jedinstva, a sada je, konačno, Savski.

Pošta broj 2 doživela je najveću transformaciju u našem gradu, i to u negativnom smislu. Od najlepše u Beogradu, danas predstavlja skoro pa - ruglo. Tim gore jer je njen projektant, Momir Korunović bio jedan od naših najvećih graditelja. Njegovo delo najtemeljnije je analizirao dr Aleksandar Kadijević koji je zapisao da je „Korunović tragao za korenima nacionalnog graditeljskog stila, otvoren prostoru srpsko-vizantijskog graditeljskog nasleđa, iz secesije i iz ekspresionizma, kao i iz srpskog nacionalnog graditeljstva.

I eto šta smo učinili...

Izgradnja je počela 1928. godine, a zdanje je ozbiljno oštećeno tokom borbi za oslobođenje grada od nacista oktobra 1944.

Kada su prošla ratna vremena zemljom su zavladali ljudi čija ideologija je bila potpuno drugačija od Korunovićeve. Došlo je doba uravnilovki i socrealizma, koji je svoju bezobličnost i masovnost postavio i u arhitekturi. U takvom drušvu obnova Korunovićeve građevine u istom stilu prosto - nije dolazila u obzir.

Tada u svoje ruke obnovu zdanja uzima arhitekta Pavle Krat i dovodi zgradu u današnje stanje. Od kitnjaste lepotice dobili smo ogoljenu betonsku sablast.