BEOGRAĐANIN M. Đ (82) podleteo je u ponedeljak, oko 15.30 u Mirijevskom bulevaru, pod gradski autobus koji saobraća na liniji "74". On je sa veoma teškom povredom noge prevezen u Urgentni centar.

Nesreća se dogodila na stajalištu Ladne vode. Prema prvim informacijama, vozač autobusa se zaustavio na stanici. Iz vozila su izašli jedni, a ušli drugi putnici. Nakon toga, autobus je krenuo dalje.

Međutim, prema priči vozača, autobus nije ni metar odmakao od stajališta, kada se začuo vrisak.

- Naši autobusi su podešeni tehnički tako da vozilo ne može da se pokrene, ako na njemu nisu sva vrata zatvorena - objašnjava vozač autobusa. - Kako su svi putnici izašli, odnosno ušli u vozilo, vrata su se zatvorila i ja sam krenuo. Takođe, ni u retrovizoru nisam ništa sumnjivo primetio. Tek pošto sam čuo vrisak i video uspaničene putnike koji su se zatekli napolju, shvatio sam da se nešto strašno dogodilo.

LEKARI SE BORE ZA NjEGOV ŽIVOT
NESREĆNI M. Đ. je odmah prevezen u Urgentni centar. - Pacijent se trenutno nalazi na reanimaciji - kaže Zorica Marković, menadžer za odnose sa javnošću Urgentnog centra. - Lekari se bore za njegov život.

Prema rečima očevidaca, M. Đ. je izgleda izašao iz autobusa na stajalištu, ali je iz nepoznatih razloga, izgubio ravnotežu i pao pod točkove vozila. Tom prilikom, zadnji točak autobusa prešao mu je preko noge i "otkinuo" potkolenicu.

Na lice mesta, ubrzo su stigli policija i hitna pomoć. Povređeni je, u besvesnom stanju sa obilnim krvarenjem, prevezen u Urgentni centar.


SASLUŠANI VOZAČ I SVI OČEVICI

POLICIJA je saslušala vozača autobusa, kao i nekoliko očevidaca, uglavnom putnika iz autobusa "74", koji inače saobraća na liniji Bežanijska kosa - Mirijevo. Uviđaj je trajao oko sat vremena, ali za to vreme saobraćaj nije bio u prekidu.