U BEOGRADSKOM naselju Mirijevo, u Ulici Matice srpske, kod broja 95e, u petak, oko 21.20, nepoznati napadač prišao je s leđa Cetinjaninu Dejanu Milačiću, zvanom Džin (36), i ispalio mu više hitaca u glavu. Napadač je potom pobegao i policija za njim intenzivno traga.

Milačić je izdahnuo od zadobijenih povreda i ekipa Hitne pomoći koja je ubrzo stigla mogla je samo da konstatuje smrt.

Prema prvim, nezvaničnim informacijama, Dejan Milačić je, koji minut pre nego što je upucan, parkirao svoj automobil ispred zgrade u kojoj je imao iznajmljen stan.

- Izašao je iz automobila, koji je parkirao ispred kapije i krenuo da uđe u zgradu - ispričao je policiji jedan od komšija. - Iz obližnjeg žbunja i mraka je, odjednom, izašao nepoznati muškarac i onda su se začuli pucnji...

ČUVAO POZNATE UBIJENI Dejan Milačić javnosti je poznat po tome što je radio kao lično obezbeđenje mnogih estradnih zvezda, poput Mire Škorić i Ane Nikolić, ali i Aleksandre Ivanović, supruge Milorada Ulemeka Legije. Takođe, Milačić je bio obezbeđenje i na mnogim beogradskim splavovima i klubovima, poput čuvenog „Teatra“, u Sarajevskoj ulici.

Milačić je, tvrde komšije, „dugo padao“:

- Ne znam koliko je metaka ispaljeno iz pištolja, možda pet, možda deset... Činjenica je da je napad bio sigurno planiran i da je pucnjava dugo trajala... Upucani mladić nije odmah pao, naprotiv. Na zemlju se srušio tek posle ko zna kojeg hica, a onda sam opet čuo pucanj. Verovatno ga je ubica „overio“ u glavu još jednom... Strašno! Krvi je bilo svuda - pričaju komšije.

Komšiluk je šokiran onim što se dogodilo. Milačić se u iznajmljeni stan na Mirijevu doselio pre nekoliko meseci i u njemu je nedavno proslavio i prvi rođendan svoje ćerkice.

Zbog čega je ubijen Dejan Milačić još je nepoznanica. Ipak, po čaršiji već kolaju različite priče o mogućim razlozima Milačićevog ubistva, za koje se priča da je „naručeno“ i delo profesionalca.

Prema jednoj verziji, razlog Milačićeve likvidacije krije se u spekulacijama da je odgovoran za incident na beogradskom splavu „Bolivud“, za doček Nove 2013. Navodno, Milačić je tom prilikom bio inicijator tuče na splavu, zbog kojeg je prekinut nastup Ane Nikolić.

Po drugoj verziji, Dejan Milačić je ubijen zbog osvete. Naime, u martu prošle godine, Cetinjanin Milo Belada (35) povređen je, kako policija sumnja, u tuči sa Dejanom Milačićem. Tom prilikom, Milačić je potegao i pištolj iz kog je ispalio hitac, koji je „zakačio“ Beladu. Policija je uhapsila Milačića, zadržan je 48 časova u pritvoru i protiv njega je podneta prijava samo za nedozvoljeno posedovanje oružja, a Belada je prošao sa lakšom povredom glave. Međutim, razlog zbog kojeg su se Milačić i Belada sukobili, do danas nije rasvetljen.

I konačno, prema trećoj verziji priče, Milačićeva likvidacija je „opomena“ bivšem dečku Ane Nikolić - Rodoljubu Raduloviću, poznatijem kao Miša Banana, inače bliskom saradniku narko-bosa Darka Šarića, da „pazi šta priča“. Naime, za Radulovića se zna da je, i posle šestogodišnje burne veze i raskida, i dalje mnogo vezan za pevačicu i veoma mu je važna njena sigurnost, koju je, bez sumnje, do juče, imala u Cetinjaninu Dejanu Milačiću. n


CETINjANIN

Dejan - Dejo Milačić rođen je 1977. godine na Cetinju. Dugi niz godina, međutim, živeo je i radio u Beogradu. Oženjen je suprugom Anom, takođe Cetinjankom, sa kojom ima jednogodišnju ćerkicu. Prema prvim informacijama, Milačićeva supruga, u vreme kad joj je suprug svirepo upucan ispred ulaza u zgradu, nije bila u Beogradu. Otputovala je, zajedno sa detetom, na Cetinje, u posetu bolesnoj majci.