POVEZIVANJE obilaznice sa auto-putem kod Bubanj potoka moraće da sačeka sledeću godinu. Iako su gradske vlasti očekivale da će tokom leta biti završeni projekti i pokrenuta tenderska procedura, prazni džepovi usporili su velike ambicije. Do daljeg, vozači mogu u cugu da prođu od Batajnice do tunela "Straževica", a saobraćaj na kompletnom putu oko prestonice, u punom profilu, trebalo bi da prostruji do kraja 2014. godine

U januaru je najavljeno pokretanje tenderske procedure od strane "Koridora Srbije" za levu tunelsku cev, kao i izrada projekata za deo između tunela "Straževica" i auto-puta, a po njihovoj reviziji, i izrada plana investicija i spajanje sa Bubanj potokom.

Međutim, u "Koridorima Srbije" rekli su da, za deonicu od Resnika do auto-puta, trenutno tek rade Glavni projekat.

UKUPNA DUŽINA 69 KILOMETARA UKUPNA dužina obilaznice oko Beograda trebalo bi da iznosi 69 kilometara i podeljena je na tri deonice: od Batajnice do Dobanovaca (9,7 km), od Dobanovaca do Bubanj potoka (37,3 km) i od Bubanj potoka do Pančeva (22 km). Na ovom pravcu ukupno će biti izgrađeno pet mostova (najveći "Topčiderska dolina" - 597 metara) i četiri tunela od kojih je najduži "Straževica" - 745 metara.


- Otpočet je proces eksproprijacije na ovom sektoru, a nakon toga će biti pokrenut tenderski postupak - kažu u "Koridorima". - Tenderski postupak za levu tunelsku cev "Straževice" još nije pokrenut. U toku su razgovori sa Evropskom investicionom bankom oko finansiranja izgradnje preostalih deonica na obilaznici oko Beograda. Sa EIB su obezbeđena sredstva za nastavak radova na mostu preko Save, tako što je postignut dogovor da se od uštede sa Koridora 10 prebace sredstva za izgradnju leve saobraćajne trake mosta preko Save.

U ovom preduzeću objašnjavaju da su sredstva opredeljena za izgradnju Koridora 10, pri čemu je obilaznica oko Beograda, takođe, sastavni deo tog koridora.

- Za finansiranje izgradnje preostalih deonica obilaznice pregovara se sa EIB - dodaju u "Koridorima Srbije". - U pitanju je leva kolovozna traka od Ostružnice do Orlovače, završetak saobraćajnog čvora "Orlovača", izgradnja leve trake auto-puta od Orlovače do tunela "Straževica", leva tunelska cev "Straževice", kompletna trasa obe strane auto-puta od Straževice do Bubanj Potoka, uključujući petlje "Avala" i "Bubanj Potok".


"LIPAK" I "ŽELEZNIK" JOŠ U MRAKU

OSIM tunela "Straževica", na trasi obilaznice oko Beograda su još dva tunela - "Lipak" i "Železnik", koji su odmah po otvaranju, pre četiri godine, ostali vez svetla. Vozači i dalje voze kroz mrak i pored brojnih najava nadležnih da će ovaj problem, nastao zbog pljačke opreme, biti otklonjen. Čak je za ovu godinu bila planirana i najavljena njihova rekonstrukcija. Međutim, sijalice još ne rade!