RAKOVICA je 60 dana od izbora, konačno dobila vlast. Posle u četvrtak održane konstitutivne sednice, formirana je nova opštinska vlast. Nju čini čak 43 odbornika novoformirane koalicije - Demokratske stranke, Srpske napredne stranke, Socijalističke partije Srbije i Ujedinjenih regiona Srbije.

Za predsednika opštine izabran je Milosav Miličković iz SNS, a za njegovog zamenika Dušan Đaković iz SPS. Predsednik Skupštine u naredne četiri godine biće Branislav Vujović iz DS, a njegov zamenik biće predstavnik SPS Cvijetin Đukanović.

Posle izbora za predsednika, Miličković je izjavio da ne očekuje probleme u funkcionisanju vlasti, jer na lokalu nema visoke politike, već da će se zajedno uhvatiti ukoštac sa problemima koji muče građane.

- Nova vlast zadržaće iz prethodnog sistema ono što je dobro, a ono što nije, potrudićemo se da promenimo. Već posle prvih sto dana videće se rezultati rada - rekao je Miličković.

Podsećamo, Skupština opštine Rakovica ukupno ima 50 odbornika. Vladajuću većinu čini 17 odbornika sa liste SNS, demokrate zastupa 16, SPS sedam i URS tri predstavnika. U opozicionim klupama sedeće svega sedam lokalnih poslanika - četiri sa liste DSS i tri LDP.

LAZAREVAC ČEKA DOGOVOR

KONSTITUTIVNA sednica u Lazarevcu, u četvrtak je prekinuta posle samo pola sata zasedanja, pošto je izglasana verifikaciona komisija. Naime, još uvek nije postignut konačan dogovor oko svih mesta u opštini, a novu vladajuću većinu činiće - SPS, DS I SNS. Za predsednika opštine biće predložen Dragan Alimpijević iz SPS, zameničko mesto pripada SNS, dok će predsednik Skupštine biti iz redova demokrata. Nastavak sednice očekuje se 11. ili 12. jula.