BEOGRAD - Radovi na izgradnji i rekonstrukciji Zemunskog keja ulaze u završnu fazu, pa se očekuje da građani u njemu uživaju već pre prvomajskih praznika, najavljeno je danas iz Gradske uprave.

Do sada su, pored ostalog, izgrađeni kompletna obaloutvrda i nasip, a rekonstruisani su i postojeći kanalizacioni izlivi, čime je rešen problem neprijatnih mirisa i otpada.

U toku su radovi na izgradnji šetališta, tribina i stepeništa.

"Izgradnja Zemunskog keja predstavlja još jedan dokaz da aktuelna gradska vlast rešava probleme koji su godinama bili nerešeni i to na način koji će građanima doneti sigurniji, ali i znatno kvalitetniji život", rekao je gradski sekretar za komunalno stambene poslove Predrag Petrović.

Pretrović je naglasio da Zemunski kej predstavlja i primer odlične saradnje grada i opštine, koja je jednim delom bila i suinvestitor.

"Radovi se izvode tako da obezbeđuju maksimalnu usaglašenost vodoprivrednih i estetskih zahteva, što garantuje očuvanje autentičnosti sredine", naglasio je direktor "Beogradvode" Miloš Milovanović.

Beograđani će krajem aprila, završetkom radova na izgradnji i rekonstrukciji Zemunskog keja, dobiti još jedno savremeno i izuzetno uređeno šetalište, a grad bedem koji Zemun brani i od velikih tzv. stogodišnjih voda, dodaje se u saopštenju.