KO čeka bazen dočeka! Naredne nedelje Beograd će dobiti dva nova, najmodernija bazena na kojima će se dnevno kupati oko 5.000 ljudi. Na bazenima "Milan Gale Muškatirović" na Dorćolu i "Olimpu" na Zvezdari se privode kraju radovi: montiraju tuševi, čiste tribine, peru pločice i sve što je potrebno da ova dva kupališta spremno dočekaju kupače.

- Biće to pravi praznik za oči, jer će bazen zasijati u potpuno novom sjaju koji neće biti samo sportski centar Dorćola, već čitavog Beograda - kaže Igor Dolović, pomoćnik direktora SC "Milan Gale Muškatirović". - To će biti sportski centar sa dva olimpijska bazena, reflektorima i svim pogodnostima za međunarodna takmičenja.

Izgled jednog od beogradskog simbola je u potpunosti sačuvan, a ugrađen je najmoderniji sistem za filtraciju koji je ujedno i najekonomičniji. Oko 6.000 miliona litara vode prolaziće kroz sistem. Oko milijardu dinara koštala je kompletna rekonstrukcija zatvorenog i otvorenog bazena!

"Gale" će imati tri otvorena bazena: olimpijski, rekreativni (sa pečurkom, tri lastina repa, masažnim zidom) i dečji (dubok 15 santimetara). "Olimp" će, međutim, imati četiri nova bazena: za vaterpolo, rekreativni, neplivački i za decu. Oba bazena imaju lift platforme za osobe sa invaliditetom i kompletno su pokriveni najmodernijim sistemom rasvete i ozvučenja, očitavanja ulaznica i video nadzorom. Kapacitet "Galeta" je bio 4.000 pllivača, dok će na "Olimpu" posle 2.000 prodatih karata zatvarati biletarnicu. Kupače oba bazena čuvaće specijalno obučeni spasioci i redari, a skakanje u vodu i unošenje rekvizita neće biti dozvoljeno.

- Bazeni "Olimpa" su ponovo izgrađeni, a novi sistem prečišćavanja vode omogućava da se uštedi - objašnjava Milan Popović, predsednik opštine Zvezdara. - Uloženo je 450 miliona dinara i Zvazdara će naredne nedelje dobiti najmoderniji bazen na Balkanu.

Sa nova dva bazena, Beograđani će imati 27 otvorenih i zatvorenih gradskih bazena.CENE

ZA kupače bazena "Olimp" obezbeđeno je 100 besplatnih parking mesta. Kupači "Galeta" imaju 400 parking mesta koja, pripadaju "Parking servisu", i naplaćuju se!

Ulaz na "Galeta" koštaće 250, posle 15 časova 150, a za decu do 10 godina je 100 dinara. Slične cene biće i na "Olimpu", a u oba bazena će sredom biti besplatan ulaz za učenike sa đačkom knjižicom.