Ulicom Dragana Mancea. Saobraćajnica koja povezuje Gučevsku i Ulicu kneza Aleksandra Karađorđevića, tik iznad Humske 1, poneće ime proslavljenog golgetera i miljenika "juga".

Komisija za imenovanje ulica i trgova usvojila je u sredu predlog da Dragan Mance dobije svoj "kutak" baš u blizini mesta gde je stekao fudbalsku slavu.

- U dogovoru sa njegovom porodicom kao i fudbalskim klubom Partizan odlučili smo da Mance dobije ulicu pored stadiona, jer smatramo da je to najbolje mesto - kaže Slobodan Stanimirović, predsednik Komisije. - Njegovo ime se i danas skandira na južnoj tribini, miljenik je "grobara", pa je bio red i da se "nađe" blizu njih.

Peticiju da Dragan Mance dobije ulicu prošle godine, za svega nekoliko dana, potpisalo je 5.000 građana, prevashodno iz Zemuna. Ideja je bila da se ulica s njegovim imenom nađe baš u ovom delu Beograda, pošto je tu i rođen 1962. godine.

Fudbal je počeo da igra u Galenici (FK Zemun). Nakon odličnih igara, 1980. prelazi u Partizan, za koji je, u pet sezona, na 262 utakmice, postigao 145 golova, što ga je uvrstilo među najbolje golgetere crno-belih. Ubrzo postaje miljenik "grobara" i njihov najveći idol. Poginuo je u saobraćajnoj nesreći na putu Beograd - Novi Sad u svojoj 23. godini.