KADA je došao na čelo Zemuna, novi predsednik opštine, naprednjak Branislav Prostran, požalio se da ih je prethodna vlast ostavila bez novca za kulturno-umetničke programe. Zdravko Stanković (DS), donedavni predsednik Privremenog organa, odgovara da novac nije ni zatekao kada je došao, jer ga je već potrošila Srpska radikalna stranka.
Obe vlasti, koje su od početka godine došle u Zemun, zatekle su - praznu kasu. Novi čelnik opštine Branislav Prostran kaže da novca uopšte nema za atraktivne akcije.
- Novca za ostale sektore i ima - navodi Prostran. - Ipak, u potpunosti su potrošena sredstva za najatraktivnije programe - kulturu, donacije građanima i umetničke događaje. Moraćemo da napravimo novu kalkulaciju s finansijskim odeljenjem, jer treba da izguramo do kraja godine.
Na ove optužbe bivši predsednik Privremenog organa Zemuna Zdravko Stanković, koji je četiri meseca vodio opštinu, odgovara da novca nije ni bilo.
- Ukupno 22 miliona dinara iz opštinskog budžeta, radikali su za sedam meseci već potrošili - kaže Stanković. - Dali su pet miliona crkvi u Ugrinovcima i 16 miliona dinara udaljenim delovima opštine. Kada smo mi došli na vlast, morali smo da preraspodelimo sredstva i održimo samo najosnovnije manifestacije.

REBALANS BUDŽETA
PREDSEDNIK bivšeg privremenog organa Zemuna Zdravko Stanković kaže da se privremeni organ, kada je došao na vlast, suočio i s posledicama ekonomske krize.
- Tada nas je zahvatio i rebalans budžeta grada, kojim smo dobili manje novca - rekao je Stanković. - Inače, ukupan opštinski budžet Zemuna usvojen je 18. marta 2009. godine i iznosi 827 miliona dinara.