KRŠTAVA se Brent Sadler, u ime Oca i Sina... - odjekivalo je Crkvom svetog Petra i Pavla na Topčideru. Držeći kumčeta pod ruku, lider SPO, Vuk Drašković, ponavljao je reči sveštenika. Proslavljeni ratni reporter CNN, Brent Sadler, menjao je veru.
Bivši katolik, oženjen srpkinjom, Jelenom Aničić, lekarom i producentom CNN, od početka ratnog vihora na našim prostorima je izveštavao za svoju matičnu kuću. Dugogodišnjem novinaru, nekada šefu Biroa za Balkan, sada za Bliski istok, nedostajalo je još samo da pređe u pravoslavlje, pa da Jeleni kaže **da** i pred Bogom. Kako kaže, ovo je bio vrlo važan dan u njegovom životu.
- Veoma mi je drago što sam stupio u srpsku pravoslavnu crkvu. Kada sam i pre sa ženom dolazio u srpsku crkvu osećao sam neku udobno i prijatno - iznosio je utiske pole krštenja Brent Sadler. - Pre sam bio **crna ovca** vda jer je vrlo teško bilo objektivno izveštavati odavde, ali sada mislim da se situacija dosta promenila i da smo svi **jedno stado**. Posebno sam srećan što je Vuk, pored svega, pristao da mi bude kum.
Prijateljstvo ovog Engleza rođenog u Mančesteru i njegovog **duhovnog oca Vuka Draškovića, traje pet-šest godina. Upoznali su se za vreme protesta, da bi saradnju **krunsali** i kumstvom.
- Veoma sam srećan zbog ovoga i to iz dva razloga. Prvo, Brent je izuzetan čovek, verovatno jedan od najhrabrijih novinar na svetu, i treba da budemo ponosni što takav čovek prelazi u našu veru, a drugi razlog je što je meni pripala čast da ga krstim - rekao je Drašković. - Brent je u našu veru sam ušao, niko ga nije terao i ja mu želim svu sreću.
Na kraju, tradicionalno, **prštali** su poljupci, čestitanja , onako po srpski - tri puta.