DEO Zmaj Jovine ulice, između Čika Ljubine i Vasine, od juče je deo pešačke zone u sklopu Knez Mihailove. Tokom popravljanja ove ulice, obavljene su i određene prepravke u Čika Ljubinoj. Gradske neimare sada očekuje popločavanje Obilićevog venca, deo od garaže do Ulice carice Milice, a posle toga i popločavanje Sremske ulice. Potom slede i radovi u Ulici maršala Birjuzova, koja će biti jedini prilaz garaži na Obilićevom vencu.

- Ovim projektima potpuno menjamo hijerarhiju u saobraćaju - naveo je gradski arhitekta Milutin Folić. - Na prvo mesto dolaze pešaci, potom biciklisti, javni gradski prevoz i na kraju privatni automobili. Na taj način pešačka zona Knez Mihailove ulice dobija četiri funkcionalne celine.

Knez Mihailova bi trebalo da bude trgovačka ulica. Bočne ulice, uključujući Obilićev i Topličin venac, biće zone ugostiteljstva, a Vasina ulica, koja će se raditi 2017. i 2018. godine, biće ulica kulture. Konačno, Kosančićev venac će, kao i danas, ostati dominantna kulturno-istorijska celina.