PARTIZAN GOSTUJE ZADRU: Crno-bele nije poremetio poraz od Reala!

M.M.

24. 12. 2023. u 08:52 >> 08:53

KOŠARKAŠI Partizana će u 13. kolu ABA lige gostovati Zadru.

ПАРТИЗАН ГОСТУЈЕ ЗАДРУ: Црно-беле није пореметио пораз од Реала!

FOTO: M. Vukadinović

Crno-beli su u sjajnoj formi, igraju kvalitetnu košarku, međutim, u prethodnom kolu Evrolige su naišli na nepremostivu prepreku.

Nisu mogli Obradovićevi puleni da naprave senzaciju u prestonici Španije. Snaga Real Madrida ove sezone je neverovatna i radi se o najdominantnijoj ekipi u poslednjih nekoliko godina.

"Kraljevi" su od samog starta jasno dali do znanja košarkašima Partizana da će im pristup biti maksimalno ozbiljan. Prva violina u napadu bio je Džanan Musa koji je meč završio sa 23 poena, dok su Mario Hezonja i Vensan Poarije dodali po 14.

U poraženom taboru najviše se istakao Bruno Kaboklo sa 18 pogodaka, Tristan Vukčević je ubacio 12, dok je Balša Koprivica sakupio 11. Džejms Naneli, Zek Ledej, Pi-Džej Doužer i Kevin Panter su bili van ritma, zajedno su ubacili 21 poen.

"Parni valjak" je u dosadašnjem delu Evrolige upisao devet pobeda i sedam poraza i nalazi se u gornjem delu tabele.

Šampion ABA lige je u regionalnom šampionatu već pretrpeo tri poraza i biće mu teško da dođe do prve pozicije.

Prvi strelac Partizana u pomenutom takmičenju je Frenk Kaminski koji ubacuje 13 poena u proseku, iza njega je povređeni Aleksa Avramović koji postiže 10,9. Kapiten Kevin Panter je uglavnom rezervisan za evroscenu i nema veliku minutažu, u proseku na parketu provodi tek 16 minuta.

Iako su doživeli tri poraza, crno-beli imju najjači napad i najkvalitetniju odbranu u ligi, u proseku postižu 95,5 poena, a primaju 74,3. Treba istaći da su izabranici Željka Obradovića prvi i po procentu ubačenih šuteva iza linije 6,75 (40,6%).

Danas će na megdan stići ekipa koja je u dosadašnjem delu sezone upisala šest pobeda i isto toliko poraza.

Prvi strelac tima je Luka Božić koji je u prelaznom roku bio nadomak Partizana. Dvadesetsedmogodišnjak iz Bjelovara ove sezone ima prosek od 24,8 poena, 8,9 skokova i 5,9 asistencija.

Zadrani su prošle nedelje savladali FMP u gostima a Luka je postao prvi igrač u istoriji ABA lige sa dva zabeležena tripl-dabla. Protiv "Pantera" je imao učinak od 28 poena, 12 uhvaćenih lopti i 11 dodavanja.

Do sada je odigrano 12 kola, a zanimljivo je da je ovaj momak čak šest puta poneo priznanje najkorisnijeg igrača kola.

Naša procena je da će danas granica poena biti prebačena.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: +167,5 (kvota 1,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Inovacija iz Japana kao savršen dodatak kolekciji „Art Must Go On“ Bate Spasojevića