SRBIJA NAPADA ZAVRŠNI TURNIR: Kapiten Kovačević i Podraščanin po prvi put u sastavu ove sezone

V.M.

04. 07. 2023. u 10:33 >> 10:33

U prvoj utakmici završne faze odbojkaške Lige nacija, naša reprezentacija će ukrstiti koplja sa Argentinom.

СРБИЈА НАПАДА ЗАВРШНИ ТУРНИР: Капитен Ковачевић и Подрашчанин по први пут у саставу ове сезоне

Foto Profimedia

Ovo će biti obračun direktnih rivala u borbi za prolaza na završni turnir, Argentina je trenutno šesta na tabeli sa skorom 5-3, dok je Srbija deveta i ima po četiri pobede i poraza. Između njih na tabeli se nalaze Italija (5-3) i Holandija (4-4), a šansu za top 8 vreba i Francuska (3-5), tako da nas očekuje jako zanimljiva završnica regularnog dela takmičenja.

Argentinci su pretpošle nedelje u Francuskoj ostvarili dve pobede uz isto toliko poraza. Savladali su Bugarsku i Francuze, a izgubili su od Slovenaca i Japanaca.

''Gaučosi'' su mogli do trijumfa i protiv Japana, gubili su sa 2:0, ali su se vratili u meč, ipak Išikava i družina su slavili sa 15:12 u odlučujućem setu i tako sačuvali perfektan skor (8:0).

Sa druge strane, naša selekcija je nastupala u Roterdamu gde je takođe upisala dve pobede i dva poraza. Poražena je od Amerike (1:3) i Italije (0:3), a ostvarila je trijumfe nad fenjerašom Nemačkom (3:1) i domaćinom Holandijom (3:2). Posebno je bio bitan trijumf protiv ''lala'' koje su direktni konukretni u borbi za top 8.

''Orlovi'' su gubili sa 1:2, ali su u četvrtom setu u velikoj borbi slavili sa 35:33. Momentum su preneli u peti set i četa Igora Kolakovića je zasluženo slavila (15:12) i tako ostala u trci za završni turnir koji se igra u Gdanjsku.

Što se tiče samih sastava, oba selektora mogu biti veoma zadovoljna. U našem timu će po prvi put u ovogodišnjnoj Ligi nacija biti kapiten Uroš Kovačević i Marko Podraščanin, dok se kod Argentinaca nakon što je propustio drugi deo takmičenja vraća iskusni dizač Lučano de Čeko.

Današnji rivali su se poslednji put susreli prošle godine u osmini finala Svetskog prvenstva kada je Argentina šokantno izbacila našu selekciju sa 3:0.

Večeras verujemo da ćemo gledati ujednačen meč u kojem će granica poena biti prebačena.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: +184,5 (kvota 1,82)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Inovacija iz Japana kao savršen dodatak kolekciji „Art Must Go On“ Bate Spasojevića