NOVOSTI UŽIVO IZBORI 2024 SA LICA MESTA

RODEZ NA TRI KORAKA DO SENZACIJE: Sent Etjen čeka rivala u polufinalu

O. M.

21. 05. 2024. u 11:39

RODEZ i FK Pariz bore se za mesto u četvrtfinalu plej-ofa za popunu Francuske lige 1.

РОДЕЗ НА ТРИ КОРАКА ДО СЕНЗАЦИЈЕ: Сент Етјен чека ривала у полуфиналу

Profimedia

Pobednika čeka Sent Etjen koji je kao trećeplasirani u Ligi 2 obezbedio direktan prolaz u polufinale, dok je na poslednjoj stepenici Mec, ekipa koja je Ligu 1 završila na 16. poziciji.

Dakle, još tri prepreke imaju današnji rivali do plasmana u Ligu 1, a samo jedan od njih pridružiće se Okseru i Anžeu koji su se kao prvi i drugi direktno plasirali u elitu.

Pobednik ovog duela imaće samo tri dana da se pripremi za susret sa nekadašnjim vicešampionom Evrope, a onda će se u finalu baraža igrati dve utakmice.

Za Rodez bi promocija bila istorijska. Oni su od 2019. kada su ušli iz trećeg razreda takmičenja, stalno bili u borbi za opstanak, a sada su na dva koraka do elite. Stvari u korist ekipe iz Oksitanije preokrenuo je nekadašnji fudbaler Bastije Didije Santini koji je uspeo dobro da uklopi ekipu i taktiku.

Da je bilo više kvaliteta u zadnjoj liniji tima, Rodez bi možda i bolje prošao, ali navijači su i ovako zadovoljni, dok bi plasman u Ligu jedan lansirao ceo Rodez na sedmo nebo. Odbrana je zaista najlošiji deo tim, sa 51 primljenim golom, više nego ijedna ekipa u prvoj polovini tabele Lige 2. Rodez je bodove češće gubio tako što je ispuštao pobede i morao da se zadovolji remijem, nego čistim porazima, kojih ima najmanje u ligi posle Oksera.

Fudbaleri Pariza završili su jedan bod i jedno mesto u lošijoj poziciji od Rodeza na tabeli Lige 2, ali za razliku od "krvavozlatnih" oni su na visok plasman naviknuti jer je u poslednje četiri godine najlošiji bio sedmo mesto.

Sjajna serija od 11 utakmica bez poraza od 3. februara do 20. aprila pomogla je Parizu da izbori vizu za plej-of, ali su pobedili samo u dva poslednja meča regularne sezone pa su remizirajući 1:1 sa Bastiom u poslednjem kolu za samo bod pobegli Kaenu za peto mesto.

Rodez je pobedio sa 1:0 u poslednjem susretu ovih ekipa, aprila meseca, dok je u prvom delu sezone Pariz na svom terenu pobedio sa 2:0.

NAŠ TIP: 0-2 (kvota 1,75)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA IZNENAĐENA: Dejan Stanković preuzeo Spartak, ali ono što su tada uradili pojedini zaposleni u klubu - sve je zapanjilo