POSTEKOGLU SE VRAĆA KUĆI: Nikom nije jasno zašto Totenhem i NJukasl putuju u Melburn, ali sigurnom fiksu se ne gleda u zube

O. M.

22. 05. 2024. u 09:47

SAMO tri dana nakon što su odigrali svoju poslednju utakmicu u sezoni 2023/24. Premijer lige, Njukasl junajted i Totenhem hotspur se sučeljavaju u postsezonskoj prijateljskoj utakmici u Australiji.

ПОСТЕКОГЛУ СЕ ВРАЋА КУЋИ: Ником није јасно зашто Тотенхем и Њукасл путују у Мелбурн, али сигурном фиксу се не гледа у зубе

FOTO: Tanjug/AP

Melburn kriket graund sa kapacitetom od 100.000 gledalaca ugostiće dve ekipe koje su pomalo razočarale navijače jer su završile na petom, odnosno sedmom mestu, iako su navijači oba kluba želeli da svoje ljubimce gledaju u Ligi šampiona na jesen.

To se neće desiti, ali je Totenhem kao utešnu nagradu izborio Ligu Evrope, dok je situacija sa Njukaslom još neizvesna jer se čeka finale Ef-Ej kupa u kome se sastaju mančesterski rivali Siti i Junajted. Ukoliko "građani" odbrane domaću "duplu krunu", u Ligu Evrope će uz Totenhem i Čelsi, dok bi Njukasl u tom slučaju ušao u Ligu konferencija. Ako, međutim, Kup osvoje "crveni đavoli", oni idu u Ligu Evrope, a Čelsi u Ligu konferencija, dok bi Njukasl ostao kratkih rukava.

Dok igrači većine klubova u glavnim evropskim ligama sada uživaju u zasluženom odmoru uoči napornog leta međunarodnog fudbala, i Njukasl i Totenhem su odlučili da odlete na drugi kraj sveta na prijateljsku utakmicu. Tu kontroverznu odluku osudili su i igrači i navijači oba kluba, ali verovatno je finansijski kolač bio previše primamljiv, iako  tržište u Okeaniji nije baš veliko.

Desni bek Njukasla Kiran Tripije i menadžer Totenhema Anž Postekoglu priznali su da putovanje "nije idealno" nakon duge sezone, dok je engleski savezni kapiten Geret Sautgejt takođe izrazio neodobravanje, navodeći da prijateljska utakmica u inostranstvu "nije sjajna vest" za njega uoči početka priprema za Euro 2024 na kome su "tri lava" jedan od favorita.

Dok će se Totenhem brzo vratiti u Veliku Britaniju nakon kratkog boravka u Melburnu, Njukasl će ostati kako bi u petak odigrao prijateljski meč protiv Ol stars ekipe australijske A-lige.

Putovanje Njukasla u Australiju predstavlja njihovu prvu posetu Okeaniji od leta 2014. kada su osvojili prijateljski turnir na Novom Zelandu pobedama nad Sidnejom i Velingtonom.

Svrake se sada spremaju za meč u sredu protiv ekipe Totenhema, koju su pobedile u tri od poslednja četiri susreta, uključujući i veliki trijumf u ligi od 4:0 na "Sent Džejmsis parku" u aprilu.

Međutim, Sparsi su pobedili Njukasl sa 4:1 u prvom delu sezone u severnom Londonu četiri meseca ranije.

"Pevci" su se ukrcali u avion za Australiju samo nekoliko sati nakon pobede na "Bramal Lejnu" protiv Šefild junajteda. Najmanji kontinent je poznata teritorija za menadžera Totenhema, koji je odrastao u Melburnu i predstavljao Južni Melburn u svojim igračkim danima tokom osamdesetih i ranih devedesetih. Takođe je započeo svoju trenersku karijeru sa istim timom između 1996. i 2000. godine, a kasnije je vodio Melburn Viktori jednu sezonu pre nego što je preuzeo posao u reprezentaciji Australije.

Totenhem će se nadati da će ovaj put biti uspešniji od prethodnog gostovanja ovde 2016. godine kada su pretrpeli prijateljske poraze i od Juventusa i od Atletiko Madrida pod bivšim šefom Maurisijom Poketinom koji je ovih dana dobio otkaz i u Čelsiju.

Menadžer Njukasla Edi Hau je imenovao tim od 29 igrača za njihova dva prijateljska meča u Australiji, ali to ne uključuje Entonija Gordona jer se on leči od povrede Ahilove tetive zbog koje je propustio i pobedu u Brentfordu prošlog vikenda.

Fabijan Šar je takođe izostavljen jer tek treba da se potpuno oporavi od istezanja tetive, dok se od prvotimaca u avion nisu ukrcali ni Šon Longstaf, Martin Dubravka, Loris Karius i Sandro Tonali - koji je još uvek na desetomesečnoj suspenziji zbog klađenja.

Što se tiče Totenhema, Kristijan Romero, Pjer-Emil Hojbjerg i Đovani Lo Selso su izostavljeni sa Postekogluovog spiska od 29 igrača, dok su Ričarlison, Destini Udogi, Iv Bisuma, Timo Verner i Ben Dejvis odsutni zbog povreda.

Kod ovakvih utakmica uvek je nezahvalno prognozirati pobednika, jer nije sigurno ni kakve će sastave imenovati menadžeri, ali jedno je sigurno - radi se o zabavi za šire narodne mase bivše kolonije i treba očekivati dosta golova.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG&3+ (kvota 1,40)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TAJNI SASTOJAK: Ovo niko nije očekivao! Evo kako je, zapravo, Novak Đoković noću napravio podvig na Rolan Garosu o kome sada priča ceo svet