NOVOSTI UŽIVO IZBORI 2024 SA LICA MESTA

TRI GODINE BEZ "KECA" U OVOM DUELU: Geteborg traži prvu pobedu kod kuće u ovoj sezoni

O. M.

21. 05. 2024. u 09:29

GETEBORG dočekuje ekipu Mjalbija u desetom kolu švedske Alsvenskan lige.

ТРИ ГОДИНЕ БЕЗ КЕЦА У ОВОМ ДУЕЛУ: Гетеборг тражи прву победу код куће у овој сезони

Foto: Profimedia

Nekadašnji gigant evropskog fudbala je pretposlednji na tabeli, a još ne zna za pobedu kod kuće, dok je Mjalbi u gostima polovičan, što mu je, uz dobre rezultate kod kuće, donelo plasman na četvrto mesto. 

Geteborg je pokušao da se iskupi za neprijatan poraz od Malmea prošlog vikenda. Igrali su u gostima protiv Sirijusa i remizirali 2:2. Sirijus je dva puta vodio, ali su gosti uspevali da stignu zaostatak. U samoj završnici Geteborg je napustila i sreća jer su ispustili nekoliko dobrih prilika za pobedu.

Igrali su ranije kod kuće protiv Malmea i izgubili 3:0. Ovaj meč ostaće upamćen po tome što u 90+ minuta nisu uputili nijedan šut prema golu.

Geteborg je ovu sezonu počeo onako kako je završio prošlu. Još je rano pričati o njihovoj formi, ali već sada vidimo da će biti u najboljem slučaju ekipa za sredinu tabele, a možda će se boriti i za opstanak u ligi. Posle devet odigranih utakmica nalaze se na 15. mestu sa dve pobede i pet poraza.

Ranije su gostovali u GAIS-u i izgubili sa 2:1. Igrali su bolje od domaćeg tima, imali skoro 70 odsto poseda lopte, ali su bili veoma loši u napadu. Domaćin je iskoristio dve prilike za pogodak i taj rezultat održavao do samog kraja meča. Napadač Geteborga Abraham uspeo je da postigne gol u 94. minutu, ali više od toga nisu mogli.

Pobede u gostima ostvarili su protiv Bromapojkarne i Kalmara, obe bez primljenog gola.

Protiv Bromapojkarne bila je to otvorena utakmica na obe strane i rivali su imali jednake šanse za pobedu. Ipak, Geteborg je pogodio u petom minutu, a potom je u drugom poluvremenu još dva puta bio precizan. Geteborg je u ovoj utakmici dobro odbranio gol od napada domaće ekipe.

Fudbaleri Mjalbija dobro su započeli novu sezonu. Do sada imaju pet pobeda, dva poraza i remi. Nalaze se na četvrtom mestu sa 17 bodova i imaju niz od četiri meča bez poraza. To je bolji početak sezone nego prošle godine kada su završili na sredini tabele sa upola manje bodova od šampiona Malmea.

Pobedili su kod kuće u prošlom kolu Hamarbi rezultatom 3:0. Za samo dva minuta postigli su dva gola. U 24. minutu precizan je bio Viktor Gustafson, a odmah potom i Imam Jagne. Do kraja poluvremena već je bilo 3:0, a u drugom delu meča rutinski su priveli meč kraju.

Pre toga su u gostima pobedili Halmstad sa 3:1. Utakmicu su počeli silovito, pre 14. minuta postigli dva gola i do kraja poluvremena vodili sa 3:0. I u drugom poluvremenu gosti su jednom pogodili, ali je tako bilo do kraja meča.

Zanimljivo je da je šest poslednjih međusobnih susreta ove dve ekipe završeno bez pobede domaćina. Četiri puta, uključujući i tri poslednja okršaja, pobeđivali su gosti, a dva puta je bilo nerešeno.

NAŠ PREDLOG: 3+ (kvota 1,98)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKAV ČOVEK! Evo u čemu je Dušan Vlahović došao na pripreme fudbalske reprezentacije Srbije za EURO 2024 (FOTO)