DVA PUTA POBEDILI ŠAMPIONA, A ISPADAJU: Sasuolo traži bodove spada protiv Kaljarija koji želi da izbegne sudbinu "jo-jo" kluba

O. M.

19. 05. 2024. u 10:20

PRETPOSLEDNjE kolo italijanske Serije A donosi dva zanimljiva derbija začelja.

ДВА ПУТА ПОБЕДИЛИ ШАМПИОНА, А ИСПАДАЈУ: Сасуоло тражи бодове спада против Каљарија који жели да избегне судбину јо-јо клуба

FOTO: Tanjug/AP

Sasuolo dočekuje Kaljari u utakmici koja, u zavisnosti od ishoda drugog derbija začelja, može gostima da obezbedi opstanak. Ukoliko ekipa sa Sardinije pobedi, a isto uradi i Udineze protiv Napolija, "ostrvljani" i "zebre" će osigurati opstanak.

Za "neroverde" bi to istovremeno mogao da bude kraj, ako Frozinone ne izgubi na gostovanju Monci, u suprotnom imali bi priliku da u poslednjem kolu pokušaju nešto da urade na gostovanju Laciju. 

Bila bi zaista svojevrsna nepravda da Sasuolo posle 11 godina ispadne u Seriju B, a trebalo bi konsultovati neke ozbiljno zaluđene ljubitelje fudbalske statistike da provere da li se ikada desilo da iz bilo koje lige ispadne jedina ekipa koja je u tekućoj sezoni pobedila šampionski tim i to u oba susreta!

Sasuolo je pre dve nedelje sa 1:0 pobedio Inter, a svoju dominaciju u duelima sa šampionom samo je potvrdio jer je prethodno slavio protiv "neroazura" i u prvom delu sezone, kada je do pobede stigao posle preokreta na stadionu "Đuzepe Meaca".

U toj prvoj utakmici protiv Intera pobedili su na sličan način na koji su prošle nedelje izgubili na strani protiv Đenove - poveli su u prvom poluvremenu, a onda stali i do sredine drugog dela primili dva komada. Bio je to čak šesti put u ovoj sezoni da puleni trenera Davidea Balardnija izgube utakmicu uprkos vođstvu na poluvremenu, što je previše za ekipu kojoj svaki bod može da znači opstanak u borbi za prvoligaški život.

Kaljari je ispao iz forme u pogrešno, najgore moguće, vreme. Izabranici Klaudija Ranijerija su u nizu od pet utakmica bez pobede, a ostvarili su samo jednu u poslednjih osam kola. Stari lisac Klaudio Ranijeri moraće u poslednja dva kola da izvuče nešto od svoje magije iz rukava, kako bi Kaljari izbegao sudbinu "jo-jo" tima, odnosno ekspresnog povratka u Seriju B, nakon prošlogodišnje epske promocije preko plej-ofa i ispadanja iz Serije A sezonu ranije.

U prošlom kolu Kaljari je doživeo težak poraz od Milana sa 5:1. Ono što je pozitivno, ako posle ovakvog rezultata nešto može biti pozitivno, eje to da je KAljari postigao gol, što je bio deseti put u poslednjih 12 kola da "Ostrvljani" pronađu put do protivničke mreže.

S druge strane, problem je što Kaljari nema ligašku pobedu na gostovanju Sasuolu. Ovde su pobedili samo jedom u Kupu, per skoro devet godina.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG&3+ (kvota 2,18)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE MOGUĆE? Evo šta su organizatori Rolan Garosa uradili Novaku Đokoviću dva i po sata pred njegov meč!