PSŽ U PADU FORME, ŠANSA ZA NICU: "Orlići" sa dve pobede do kraja prvenstva idu u Ligu šampiona

O. M.

15. 05. 2024. u 11:50

PSŽ je odbranio titulu šampiona u Francuskoj, a dobar deo sezone glavni konkurent bio mu je tim Nice, koji se posle nešto lošije završnice prvenstva sada bori za plasman u Ligu šampiona.

ПСЖ У ПАДУ ФОРМЕ, ШАНСА ЗА НИЦУ: Орлићи са две победе до краја првенства иду у Лигу шампиона

Foto: Profimedia

Poslednja utakmica 33. kola Šampionata na programu je od 21 čas na stadionu "Alijans rivijera".

Šansa Nice je u činjenici da je Pari Sen Žermen u lošoj formi, sa tri vezana poraza i remijem pre toga, dok su "orlići" vezali pet utakmica bez poraza.

Nica ima četiri boda manje od Lila i Bresta, ali u poslednjem kolu igra sa "mastifima", što znači da sudbinu ima u svojim rukama. Sa dve pobede odoše u Ligu šampiona, samo je pitanje da li direktno u grupnu fazu ili kao četvrtoplasirani u plej-of.

PSŽ je obezbedio šampionsku titulu i jasno je da je posle toga došlo do opuštanja. Pobedili su dve od poslednjih pet utakmica. Jednom su izgubili i dva puta remizirali. Ove sezone su imali samo dva poraza i to im je donelo prvu poziciju na tabeli.

Doživeli su drugi poraz ove sezone na svom terenu od Tuluza u prošlom kolu. Prvi gol je postigao Kilijan Mbape u osmom minutu, ali je radost domaćih navijača trajala samo četiri minuta. Tuluz je izjednačio posle samo pet minuta, a u drugom delu gosti su postigli još dva gola i stigli do neočekivane, ali zaslužene pobede.

Mbape se tako porazom oprostio od domaćih navijača koji su ga ispratili ovacijama, ali su njegovi saigrači izviždani zbog loše odigrane utakmice.

Izgubili su u dve utakmice od Dortmunda u polufinalu Lige šampiona i tako izgubili šansu za titulu prvaka Evrope. Pre toga su remizirali sa Avrom 3:3, pobedili u gostima Lorjan 4:1 i Lion 4:1. PSŽ je ove sezone postigao 77 golova, što je najviše od svih timova, a više od trećine golova postigao je Mbape, koji će najverovatnije sledeće sezone igrati za Real Madrid.

Nica je prošle sezone na Azurnoj obali izgubila sa 2:0 od Pari Sen Žermena, ali se osvetila ove sezone u Parizu pobedivši sa 3:2. Poslednji susret ovih ekipa ipak je završen trijumfom "svetaca". Bilo je to u četvrtfinalu Kupa kada je PSŽ pobedio sa 3:1.

PSŽ očekuje finale Kupa protiv Liona, pa je jasno da će im preostale dve utakmice u prvenstvu doći kao zagrevanje u borbi za domaću "duplu krunu" i tu je još jedna šansa za Nicu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 2,60)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ROLAN GAROS UVEO VELIKU PROMENU: Novak Đoković je oduševljen!