"CRVENE MUNJE" U BORBI ZA OPSTANAK: U Valjekas dolazi nezaineteresovana Granada

O. M.

15. 05. 2024. u 10:21

GRANADA je porazom od novog šampiona Real Madrida ispala u Segundu, a danas gostuje još jedom kandidatu za ispadaqwe, Raju Valjekanu

ЦРВЕНЕ МУЊЕ У БОРБИ ЗА ОПСТАНАК: У Ваљекас долази незаинетересована Гранада

Foto: Profimedia

Rajo je u prošlom kolu odigrao bez golova protiv Valensije, dok je Granada izgubila sa 4:0 od Real Madrida.

Injigo Perez je postavljen na mesto menadžera Rajo Valjekana u februaru u pokušaju da spreči ispadanje iz La lige. Od tada je ekipa sa 14. pozicije pala na 16, ali sa tri preostala kola do kraja sezone, dovoljno mu je samo četiri boda da obezbedi opstanak.

Nije sve bilo sjajno za Peresa od kada je zamenio Francisca na glavnom mestu, sa samo dva od njegovih 11 dosadašnjih mečeva koji su se završili pobedom, uz pet remija i četiri poraza, dok njegova ekipa polse 0:0 u prošlom kolu nije uspela da postigne gol u tri utakmice. Obe njegove pobede su ipak kod kuće, gde je Rajo doživeo samo jednan poraz u poslednjih šest mečeva.

Granade stiže u Valjekas sa najgorim rezultatom u gostima u Ligi, sa samo tri boda iz 17 mečeva, bez pobede i sa 14 poraza. Stoga ne čudi što je njihovo ispadanje iz La lige potvrđeno za vikend. To je ekspresan povratak u drugi razred za ekipu koja se već četvrtu sezonu za redom klacka između Primere i Segunde.

Treća promena trenera u sezoni nakratko je delovala kao pozitivan šok, pošto je Granda pod Hose Ramonom Sandovalom osvojila sedam bodova na tri utakmice u drugoj polovini aprila, a to je trećina ukupno osvojenih bodova "Nasrida" u ovoj sezoni. Ipak, usledili su porazi od Sevilje i pomenuti od Reala, što je u kombinaciji sa ostalim rezultatima bilo presudno.

Granada dakle nema mnogo motiva u ovom meču, za razliku od "crvenih munja" kojima gori pod nogama. Rajo ima više nego solidan skor u poslednje vreme protiv "Nasrida", osam pobeda i dva remija u poslednjih deset susreta. U Valjekasu su vezali četiri pobede, a ovde su Granadi prepustili ukupno samo jednu pobedu i jedan remi.

Očajna statistika Grande u gostima ove sezone naročito je izražena u prvim poluvremenima, u kojima su postigli samo tri gola, a primili čak 20. U obe ove neslavne kategorije je ubedljivo prva u La ligi i to je još jedan od bezbroj razloga zbog kojih se seli u niži razred.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1-1 (kvota 2,40) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ROLAN GAROS UVEO VELIKU PROMENU: Novak Đoković je oduševljen!