BITKA ZA GOLI ŽIVOT! ''Sveti Nikola'' će biti pun do poslednjeg mesta

V.M.

16. 05. 2024. u 09:15

PRVU utakmicu polufinala baraža za opstanak u Seriji B večeras će odigrati Bari i Ternana koji se sastaju na ''Svetom Nikoli'' od 21.00.

БИТКА ЗА ГОЛИ ЖИВОТ! Свети Никола ће бити пун до последњег места

Foto: Profimedia

Ovo je obračun timova koji su imali veoma loše sezone i opstanak u ligi će morati da traže preko baraža. Bari je sezonu završio na 16. mestu sa 43 osvojena boda, dok je Ternana zauzela mesto ispod sa 41 poenom na svom saldu.

Zanimljivo je da su se u poslednjem kolu četiri ekipe borile za opstanak, pored današnjih rivala to su bili Askoli i Specija, a ono što je posebno interesantno je da su sva četiri tima ostvarila pobede na svojim mečevima.

Na kraju su Askoli i Ternana bili izjednačeni po broju osvojenih bodova, ali zbog boljeg međusobnog duela večerašnji gosti su na kraju bili ispred na tabeli i zauzeli su mesto u baražu.

''Crveno-zeleni'' su i u pretposlednjem kolu ostvarili trijumf nad Katanzarom (1:0), tako da u pozitivnoj seriji od dva vezana trijumf dočekuju ovaj dvomeč.

Prednost domaćeg terena večeras će imati Bari koji je ove sezone dosta solidno igrao kod kuće, na 19 utakmica je sakupio 27 poen, a uz to vredi napomenuti da nije izgubio na ''Svetom Nikoli''.

Takođe, vredi istaći to da su domaćini ove godine često igrali dosta neizvesne utakmice i čak 17 puta su remizirali, uz Modenu i Ređinu najviše od svih timova u Seriji B.

Glavni razlog za to što se ovi timovi nalaze u baražu može se naći u njihovoj veoma slaboj ofanzivnoj igri. To se pogotovo odnosi na Bari koji je bio među najneefikasnijim timovima u Seriji B sa samo 38 postignutih pogodaka, dok je Ternana bila nešto ''bolja'' i 43 puta je tresla mrežu rivala.

Zdravestvena situacija u ekipama je dosta dobra, od bitnijih igrača neće niko izostati i trebalo bi da menadžeri imaju svoje najbolje igrače na raspolaganju.

Na dva ovosezonska duela Barija i Ternane viđene su potpuno različite utakmice. Na prvom susretu početkom septembra odigrali su remi bez golova, dok je na drugom meču koji je odigran na ''Svetom Nikoli'' slavio Bari rezultatom 3:1.

Očekujemo da oba tima budu oprezna večeras, verujemo da ćemo gledati dosta tvrd meč bez puno prilika za gol i tipujemo duplu šansu na domaćina uz kombinaciju golova.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,52)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 20:55

Komentari (0)

POMRAČENJE UMA RUSKOG TENISERA: Rolan Garos ovakvo divljanje ne pamti (FOTO/VIDEO)