BORAC IDE U MOSTAR PO "DUPLU KRUNU": Prvi meč finala Kupa Bosne i Hercegovine

O. M.

08. 05. 2024. u 11:17

BORAC iz Banje Luke gostuje Zrinjskom u prvoj utakmici finala Kupa Bosne i Hercegovine.

БОРАЦ ИДЕ У МОСТАР ПО ДУПЛУ КРУНУ: Први меч финала Купа Босне и Херцеговине

FOTO: FK Borac Banjaluka

Dve ove sezone najbolje ekipe u Bosni i Hercegovini podeliće između sebe oba domaća trofeja. Neizvesno je samo da li će to biti na ravne časti ili će neko da osvoji "duplu krunu".

Borac je tri kola pre kraja lider šampionata sa pet bodova više od Mostaraca, čiji gradski rival Velež je daleko iza na trećem mestu sa čak 20 bodova manje.

U tri ovosezonska prvenstvena duela obe ekipe su po jednom pobedile, a jedan meč je završen bez pobednika. U Mostaru, na stadionu pod Bijelim brijegom sastali su se u 22. kolu, a Borac je odneo minimalnu pobedu. Gol je postigao Vuković u 33. minutu. "Plemići" su se revanširali samo nekoliko nedelja kasnije kada je u Banjoj Luci bilo 2:1 za njih. tom pobedom ostali su u trci za titulom.

Posle poraza od Borca u Mostaru, vezali su osam prvenstvenih pobeda, a u samo dve od njih su primali golove, jedan u revanšu Borcu od 2:1 i tri u pobedi od 4:3 nad Sarajevom.

Borac je za to vreme dva puta remizirao, protiv Veleža i Sarajeva, uz pomenuti poraz od Zrinjskog.

Banjalučani su bez poraza u gostima od trećeg kola prvenstva kada ih je u Sarajevu savladao Željezničar. To im je ujedno i jedini poraz na strani u domaćim okvirima i jedan od samo dva u sezoni, prvi je bio u kvalifikacijama za Ligu konferencija od Austrije iz Beča.

Revanš je 15. maja na Gradskom stadionu u Banjoj Luci.

NAŠ PREDLOG: 2-3 (kvota 1,96)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SNIMAK SUKOBA! Tuča u Areni - Naneli i Lazarević u klinču, evo kako se sve desilo (VIDEO)