MITROVIĆ SE VRATIO I ODMAH POČEO DA DOMINIRA: Najbolji strelac u istoriji naše reprezentacije nosi Al Hilal do titule

V.M.

06. 05. 2024. u 10:08

SAMO je pitanje vremena kada će Al Hilal osvojiti Profesional ligu, a priliku da ''ubzraju'' penjanje na tron imaće danas od 20 časova kada budu gostovali Al Ahliju.

МИТРОВИЋ СЕ ВРАТИО И ОДМАХ ПОЧЕО ДА ДОМИНИРА: Најбољи стрелац у историји наше репрезентације носи Ал Хилал до титуле

Foto: EPA-EFE/STRINGER

Al Hilal je letos uložio veliki novac, oformio je ubedljivo najbolju ekipu na azijskom kontinetnu, a uz to je doveo verovatno i najboljeg trenera u vidu Žorža Žezusa što se i vidi u rezultatima ekipe.

''Plavi'' talas melje sve pred sobom i najbolji primer toga videli smo kada su u jednom trenutnku sezone nanizali čak 34 uzastopne pobede u svim takmičenjima.

Ipak, do svih trofeja nisu mogli jer ih je u polufinalu azijske Lige šampiona eliminisao Al Ain, a glavni razlog za to je bilo neigranje najboljeg igrača ekipe Aleksandra Mitrovića.

Bez njega Al Hilal nije mogao do finala, ali u međuvremenu srpski reprezentativac se vratio na teren i odmah pokazao koliko znači pogotkom protiv Al Tavona u prošlom kolu (3:0).

Ono što je bitno je da je povreda iza najboljeg strelca u istoriji naše reprezentacije koji će u završnici pokušati da donese trofeje svom timu u prvenstvu, odnosno kupu i usput što bolje pripremi za predstojeće Evropsko prvenstvo.

Gosti imaju plus devet u odnosu na Al Nasr, a ukoliko danas slave pobećiće im na +12 četiri kola pre kraja i imali bi priliku da sledećeg vikenda i matematički osiguraju titulu.

Što se tiče Al Ahlija, on takođe ima dosta kvalitetnih igrača u svojim redovima poput Firmina, Mareza i Sen Maksimana, ali konstantost je najveći problem ove ekipe koja nikako da poveže nekoliko kvalitetnih utakmica.

Ipak, treći su na tabeli što znači igranje u azijskoj Ligi šampiona i beže četiri boda četvrtoplasiranom Al Itihadu koji je odigrao meč više od njih.

U prošlom kolu savladali su Damak sa 4:1, mada treba istaći to im je bila tek druga pobed u protekliih pet ligaških utakmica.

Na prvom ovovsezonskom duelu Al Hilal je savladao Al Ahli sa 3:1, a u centru pažnje bili su srpski reprezentativci Mitrović i Milinković Savić koji su postigli po jedan gol.

NAŠ TIP: 2 (kvota 2,00)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKO IZNENAĐENJE! Ovo je novi trener Novaka Đokovića?!