DERBI 36. KOLA PREMIJER LIGE: Liverpul i Totenhem traže izlaz iz krize na ''Enfildu''

V.M.

05. 05. 2024. u 07:30

DERBI 36. kolaPremijer lige igra se na ''Enfildu'' gde će Liverpul dočekati Totenhem (17:30), oba tima su u lošoj formi i traže izlaz iz krize, tako da bi trebali gledati borbenu utakmicu na jednom od najpoznatijih stadiona na svetu.

ДЕРБИ 36. КОЛА ПРЕМИЈЕР ЛИГЕ: Ливерпул и Тотенхем траже излаз из кризе на Енфилду

Foto: Profimedia

Liverpul i Totenhem kao da su ostali bez snage u završnici prvenstva, ''redsi'' su jedno vreme bili ravnopravni kandidati za titulu sa Sitijem i Arsenalom, čak su bili i prvi, dok se Totenhem borio sa Aston vilom za Ligu šampiona, ali današnji rivali su doživeli veliki pad i teško da će ostvariti svoje ciljeve u preostalih par kola.

To pogotov važi za domaćina koji nije uspeo u nameri da na bajkovit način isprati svog voljenog trenera Jirgena Klopa kojeg će naslediti Arne Slot. Sezona se svakako ne može okarakterisati kao loša jer je osvojen Liga kup i uz to je obezbeđeno mestu u top četiri, ali kako su igrali sredinom kampanje delovalo je da će se boriti za četiri trofeja, tako da je razumljiva određena doza razočarenja u crvenom delu Liverpula.

Pad je počeo početkom aprila kada je odigran remi sa Junajtedom (2:2) i uključujući na taj meč Klopovi izabranici su slavili samo dva puta na poslednjih sedam utakmica u svim takmičenjima.

Određene povrede se mogu okarakterisati kao odgovorne za te slabe igre, ali svakako treba istaći i veoma loše nastupe nosioca igre poput Salaha i Soboslaja koji nisu uradili gotovo ništa u poslednjih mesec i po dana.

Sa druge strane, slična je situacija i kod Totenhema koji je primio devet golova na poslednje tri utakmica i u seriji od tri vezana poraza dolazi na ''Enfild''.

Atraktivan, napadački fudbal Angelosa Postekoglua davao je rezultate u uvodnom delu prvenstva, međutim što zbog povreda bitnih igrača, što zbog prilagođavanja ostalih menadžera na njegovu taktiku ekipa je doživela veliki pad i gotovo sigurno će ostati bez Lige šampiona jer im četvrtoplasirana Vila beži sedam bodova, doduše uz odigran meč više.

I pored bolnih poraza od gradskih rivala Arsenala i Čelsija, ove sezona se može okarakterisati kao uspešna za ''pevce'' za koje se mislilo da će doživeti veliki pad nakon odlaska Harija Kejna u Bajern proteklog leta.

Nekoliko pojačanja se pokazalo kao pun pogodak poput Medisona i Van de Vena i budućnost je dosta bolja za Totenhem nego što se očekivalo i možda je igranje u Ligi Evrope baš ono što je potrebno ovom timu koji u Ligu šampiona ne bi predstavljao veliku pretnju, dok će u drugom najjačem evrospkom takmičenju zbog novog formata verovatno glasiti za jednog od glavnih favorita.

Što se tiče istorijata međusobnih duela, golede su redovna pojava kada igraju ove ekipe i igra GG je bila prolazna na njihovih poslednjih sedam obračuna.

Takođe, vredi podsetiti da su u prvom delu sezone odigrali veoma zanimljiv meč u prestonici kada se Liverpul hrabro borio sa dva igrača manje, ali je na kraju Totenhem došao do pobede auto-golom Matipa u poslednjem minutu (2:1).

Ako pogledamo izostanke obe ekipe imaju probeleme. Domaćini će biti bez Matipa, Tijaga, Doaka i Žote, dok će kod gosta meč propustiti Udogi, Dejvis, Sesenjon, Solomon, Verner i Forster.

NAŠ TIP: GG&3+ (kvota 1,48)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo kakvu je sad odluku doneo Ramzan Kadirov

I RUSI SU ZATEČENI: Evo kakvu je sad odluku doneo Ramzan Kadirov

Imajući u vidu da je rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informisani šta radi prvi čovek Čečenije Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je ovih dana odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunilo je i rusku javnost - u dva navrata.

24. 05. 2024. u 13:58 >> 14:39

Komentari (0)

ŠOKANTAN SNIMAK: Novak Đoković zabrinuo navijače kao nikad pre! Da li je sa njim sve u redu?! (VIDEO)