''GOSPODARI GRADA'' MOGU DA SE POPNU U SAM VRH TABELE: Neće im biti lako protiv tradicionalno neugodnog rivala

V.M.

18. 04. 2024. u 09:25

U 18. kolu egipatske Premijer lige Keramika Kleopta će ugostiti Al Itihad. Meč se igra na ''Arab kontraktors stadionu'' u Kairu sa početkom od 16 časova.

ГОСПОДАРИ ГРАДА МОГУ ДА СЕ ПОПНУ У САМ ВРХ ТАБЕЛЕ: Неће им бити лако против традиционално неугодног ривала

Foto: Profimedia

Na polovini smo sezone u Premijer ligi i Al Itihad je u dosadašnjem toku prvenstva pokazao dosta dobre partije. Ovo kolo dočekuje na četvrtoj poziciji sa 26 osvojenih bodova, pet manje od vodećih Piramidsa i danas ima priliku da se dodatno približi lideru, od kojeg je doduše odigrao meč više.

Između njih na tabeli su Enpi i Al Masri, a ukoliko bi gosti danas slavili pretekli bi ih na tabeli i tako se popeli na drugo mesto tabele egipatskog šampionata.

Popularni ''gospodari grada'' su krajem marta i početkom aprila vezali četiri meča bez poraza (po dve pobede i remija), ali ta njihova serija okončana je pre sedam dana jer ih je u prošlom kolu savladao Zamalek sa 3:0.

Sa druge strane, Kleopatra igra po principu ''toplo-hladno'' tokom čitave sezone, što se najbolje vidi u poslednjih pet utakmica na kojima je upisala dva trijumfa, uz isto toliko remija i poraz od Smuhe (0:1).

Ono što je glavna odlika domaćina je to da znatno bolje igra kod kuće nego u gostima. Nisu izgubili u 2024. pred svojim navijačima, a na sedam utakmica na ''Arab kontraktors stadionu'' upisali su tri pobede uz četiri nerešena rezultata.

Što se tiče međusobnih duela, današnji rivali susreli su se deset puta i prednost ima Keramika koja je slavila četiri puta naspram isto toliko remija i samo dva trijumfa Al Itihada.

Ovo će im biti treći obračun od starta sezone, a na prva duela su oba tima ostvarila po pobedu (po 1:0).

Kada igraju današnji rivali, golovi su retka pojava i samo su tri pogotka viđena na njihovih poslednjih pet duela.

NAŠ TIP: |0-1&||0-2 (kvota 1,57)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave