LUKA JOVIĆ BI PONOVO MOGAO BITI PIOLIJEV DŽOKER: Milan u paklu ''Olimpika'' juri gol zaostatka protiv razigrane ''vučice''

V.M.

18. 04. 2024. u 07:55

U revanš utakmici četvrtfinala Lige Evrope fudbaleri Rome će na ''Olimpiku'' braniti velikih 1:0 koje su zaradili na ''San Siru'' pre sedam dana protiv Milana (21.00).

ЛУКА ЈОВИЋ БИ ПОНОВО МОГАО БИТИ ПИОЛИЈЕВ ЏОКЕР: Милан у паклу Олимпика јури гол заостатка против разигране вучице

FOTO: Tanjug/AP

Žreb za četvrtfinale Lige Evrope je spojio dva italijanska velikana, koja su i pored toga što nije bilo mnogo pogodaka odigrali veoma zanimljiv meč na ''San Siru''.

Iako su ''rosoneri'' bili favoriti pre početka ovog dvomeča, nakon trijumfa ''vučice'' na ''San Siru'' uloge su se promenila i sada je Roma ta koja po kladionicama ima više šanse da se nađe meču četiri najbolja kluba Lige Evrope.

Glavni razlog za to je njen zamenik kapitena Đanluka Mančini koji je postigao pobedonosni gol u Milanu (1:0), a pre toga je rešio ''Derbi dela Kapitale'' protiv Lacija još jednim svojim pogotkom (1:0), tako da teško da postoji omiljenija osoba u ovom trenutku među pristalicama crvenog dela Rima.

Roma je preporođena od kada ju je preuzeo Danijele de Rosi, koji je trijmfima nad Laciom i Milanom pokazao da dobra forma početkom njegovog mandata nije bila slučajna i dokazao je da zaslužuje novi ugovor jer mu ovaj sadašnji ističe na leto, a po svemu sudeći i dobiće ga, jer italijanski mediji prenose da mu uprava priprema dvogodišnje produženje saradnje.

Sa druge strane, još jedan čovek koji nema ugovor posle ove sezone je Stefano Pioli, a šuška se da ga neće ni dobiti jer se na leto očekuju velike promene u taboru ''rosonera''. Međutim, po pisanju italijanskih medija postoji šansa da se Piolijev ugovor obnovi, mada je glavni uslov za to osvajanje Lige Evrope i jasno je pod kakvim se pritiskom nalazi pedesetoosmogodišnji šef struke gostiju.

Što se tiče puta do četvrtfinala ovog takmičenja, domaćin ja zauzeo treće mesto u ovogodišnjoj ''grupi smrti'' Lige šampiona, dok su gosti bili drugi u grupi ''G'' drugog najjačeg evropskog takmičenja, tako da su oba tima nokaut fazu Lige Evrope započela od šesnaestine finala.

''Rosoneri'' su u njoj rutinski savladali Ren (3:0, 2:3), dok su nakon toga bili još ubedljiviji protiv Slavije iz Praga (4:2, 3:1).

Sa druge strane, ''vučici'' su bile potrebne bravure Mileta Svilara u penal seriji kako bi eliminasala Fajenord, a posle toga je dosta lakše eliminisala Brajton ukupnim rezultatom 4:1 (4:0, 0:1).

Ako pogledamo izostanke, veće probleme imaju domaćini koji će biti bez Kristantea, Azmuna i Evana Ndike koji je kolabirao na terenu protiv Udinezea proteklog vikenda, ali je ubrzo napustio bolnicu i trenutno nije u opasnosti.

Kod gostiju meč će propustiti Pobega, Kjer i Kalulu, ali imaće veliko pojačanje u vidu komandanta odbrane Fikaja Tomorija koji je propustio prvi meč zbog suspenzije.

Ono što će biti zanimljivo videti je da li će Pioli pružiti šansu Luki Joviću koji je za vikend u remiju sa Sasuolom (3:3) zatresao mrežu i pokazao da i dalje može da doprinese timu ukoliko dobije priliku.

Iako na ''San Siru'' nije bilo golova, to je retka pojava kada igraju večerašnji rivali. Na četiri od poslednjih pet duela ovih timova obe ekipe su tresle mrežu, što je bila i pojava na prva dva ovosezonska duela Milana i Rome u kojima su ''rosoneri'' odnosili pobedu (3:1, 2:1).

Smatramo da ''vučica'' teško može dva vezana meča da zaustavi silovit napad ''rosonera'', a uz to verujemo da će Dibala, koji se odmarao za vikend, svojim potezima stvoriti nekoliko gol-šansi za đalorose i zbog toga tipujemo gol-gol.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,68)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)