DA LI ĆE BAJNA SEZONE IPSVIČA IMATI SREĆAN KRAJ? ''Traktoristi'' se uzdaju u podršku na ''Portmen roudu'' protiv razigranih ''svetaca''

V.M.

01. 04. 2024. u 08:39

U derbiju 40. kola Čempionšipa Ipsvič će pokušati da se održi na prvom mestu kada bude dočekao Sautempton. Meč se igra na ''Portmen roudu'' sa početkom u 20:45, a pravu će deliti Majk Salizburi.

ДА ЛИ ЋЕ БАЈНА СЕЗОНЕ ИПСВИЧА ИМАТИ СРЕЋАН КРАЈ? Трактористи се уздају у подршку на Портмен роуду против разиграних светаца

FOTO: Profimedia

Bajna sezona domaćina se nastavlja, a proteklog petka uspeo je da se popne na prvo mesto. Iskoristio je ''kikseve'' Lestera i Lidsa savladavši Blekburn pogotkom Čaplina koji im ih je pretekao na tabeli.

Ipak, ova tri tima i dalje deli samo dva boda, tako da je sigurno da nas očekuje veoma interesantna završnica sezona u kojoj će Ipsvič pokušati da ostvari drugu uzastopnu promociju, pošto se prošle godine zauzevši drugo mesto u Ligi jedan ''preselio'' u Čempionšip.

Prošlo je preko 20 godina od kada su se ''traktoristi'' takmičili u Premijer ligi, a novi ogromni korak ka njoj mogu napraviti večeras jer igraju protiv Sautemptona koji se takođe bori za promociju, iako ima deset bodova manje od njih odigrao je i dva meča manje, tako da ovaj meč nosi veliki značaj.

Izabranici Kirana Mekene će biti samouvredeni da mogu do novog pozitivnog rezultata, s obzirom da će igrati na svom ''Portmen roudu'' koji je jedno od najtežih gostovanja u Čempionšipu. Kod kuće su sakupili čak 46 bodova na 19 utakmica i upisali su 14 pobeda uz četiir remija i samo jedan poraz.

Ono što je zasigurno je da će se Ipsvič osloniti na svoj siloviti napad koji je ove sezone postigao neverovatan 81 gol, najviše od svih timova u profesionalnim ligama engleskog fudbala.

Sa druge strane, između okotobra i feburara Sautempton je verovatno bio najbolji tim u Čempionšipu sa serijom od 22 vezana meča bez poraza, ali nakon toga je doživeo pad u formi i malo izgubio korak za vodećima.

Poprilično je negativno završio feburar mesec sa tri vezana poraza u svim takmičenjima, ali početkom marta je ostvario dva uzastopna trijumfa nad Birmingemom (4:3) i Sanderlendom (4:2), tako da je u dobroj atmosferi dočekao reprezentativu pauzu nakon koje je remizirao sa Midlzbroom (1:1).

Čak su i vodili na tom meču sve do samog kraja, ali Boro je u 90. minutu kaznio propuštene šanse ''svetaca'' čiji je trener Rasel Martin bio vidno nezadovoljan slabom realizacijom svojih izabranika na tom susretu.

Ipak, ukoliko danas slavi Sautempton bi se i te kako priključio borbi za direktnu promociju, jer pored smanjivanja razlike u odnosu na lidera, prišao bi na minus šest uz odigran meč manje drugoplasiranom Lidsu.

U prvom delu sezone Ispvič je savladao večerašnjem rivala sa 1:0, a danas očekujemo novu ujednačenu utakmicu sa više golova s ozbirom da su ovo dve najefikasnije lige Čempionšipa.

Takođe, vredi istaći da su ovo ekipe koje su postigle najviše golova u poslednjih deset minuta utakmica, tako da bi moglo da se ''zakuva'' u samoj završnici meča iako ne bude pogodaka u uvodnom delu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 20:55

Komentari (0)

BRUKA KAKVU ROLAN GAROS NE PAMTI: Rusija u šoku, niko ne veruje šta se dešava u Francuskoj (FOTO)