"ZVEZDE OKEANA" PRIŽELJKUJU OSVETU: Repriza dvomeča iz prošlog ciklusa kvalifikacija za AFKON

O. M.

20. 03. 2024. u 10:35

SAMO nešto više od mesec dana po okončanju AFKON 2023, počinju kvalifikacije za naredni ciklus Afričkog kupa nacija.

ЗВЕЗДЕ ОКЕАНА ПРИЖЕЉКУЈУ ОСВЕТУ: Реприза двомеча из прошлог циклуса квалификација за АФКОН

Profimedia

U jednoj od utakmica preliminarne runde Somalija dočekuje reprezentaciju Esvatinija, starijim ljubiteljima fudbala i zanimljive geografije poznatiju pod starim imenom Svazilend.

Somaliji je ovo drugo uzastopno učešće u kvalifikacijama posle odsustva dužeg od 30 godina, uzrokovanog građanskim ratom. 

"Zvezde okeana" dobile su priliku da se uključe od preliminarne runde prošlih kvalifikacija, igrajući domaće mečeve u Tanzaniji i Maroku. I u prošlom ciklusu žreb ih je spojio sa selekcijom "kraljevog štita" koja je bila bolja u dvomeču - 3:0 u Dar Es Salamu i 2:1 u Mbombeli gde je Esvatini bio domaćin.

U međuvremenu, Somalija se okušala i u kvalifikacijama za naredni Mundijal, gde je glatko poražena u prva dva kola, od Alžira u gostima i od Ugande kao nominalni domaćin.

Somalija je 12 utakmica bez pobede u svim takmičenjima, a poslednji trijumf ostvarila je u decembru 2019. godine protiv Burundija u okviru CECAFA šampionata.

S druge strane, Esvatini je svoj ciklus kvalifikacija za Mundijal započeo sa dva poraza, od Zelenortskih Ostrva i Libije, a njihov niz bez pobede je nešto kraći i iznosi šest utakmica.

NAŠ TIP: 2&2+ (kvota 1,70)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU SERIJALA "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 20:55

Komentari (0)

POKLON VIKTORA ORBANA BRATU VUČIĆU: U Srbiju stigla moćna borbena vozila! (FOTO)