HRVAT PREPORODIO "GVOZDENE": Švabe su i dalje jedno od prijatnijih iznenađenja u Bundesligi

O. M.

08. 03. 2024. u 09:32

UTAKMICOM između Štutgarta i Union Berlina otvara se novo, 25. kolo nemačke Bundeslige.

ХРВАТ ПРЕПОРОДИО ГВОЗДЕНЕ: Швабе су и даље једно од пријатнијих изненађења у Бундеслиги

FOTO: Tanjug/AP

Ovaj meč je na programu u petak od 20 časova i 30 minuta na stadionu "Gotlib Dajmler".

Treći na tabeli sa 50 bodova iz 24 odigrana kola, Štutgart je na dobrom putu da prvi put posle više od deset godina obezbedi plasman u Ligu šampiona. Od početka sezone "švabe" su ostvarile 16 pobeda, dva remija i šest poraza u Bundesligi.

U poslednjem meču pobedili su sa 3:2 na gostovanju kod Volfsburga, čime su zadržali šest bodova prednosti ispred četvrtoplasirane Borusije iz Dortmunda. Ekipa Sebastijana Henesa posebno je dominantna pred svojim navijačima na "Gotlib Dajmler" stadionu, sa devet pobeda u 12 prvenstvenih utakmica.

Njihov jedini poraz na domaćem terenu bio je protiv Hofenhajma u oktobru kada su izgubili sa 3:2. Tada su ih načela dva rana gola gostiju, a dotukao promašen kazneni udarac.

Štutgart je veoma ofanzivna ekipa koja je postigla najmanje dva gola u svih devet pobeda na "Gotlib Dajmleru", pa je favorit i protiv Union Berlina, iako je četa Nenada Bjelice značajno popravila igru otkad je hrvatski stručnjak preuzeo kontrolu. Švabe imaju treći najbolji napad u ligi, iza Leverkuzenovog i Bajernovog. 

S druge strane, Union Berlin trenutno zauzima 14. poziciju u Bundesligi sa 25 osvojenih bodova. Osam bodova iznad zone ispadanja i samo četiri boda dalje od gornje polovine tabele, sada se osećaju sigurno da su brige oko ispadanja posle košmarnog starta sezone stvar prošlosti.

Uprkos porazu od Dortmunda sa 2:0 na svom terenu u prošlom kolu, tim iz Berlina je pokazao ozbiljan napredak od imenovanja selektora Nenada Bjelice. Pod njegovim vođstvom ostvarili su pet trijumfa, četiri remija i pet poraza u prethodnih 14 odigranih utakmica.

Međutim, Union Berlin ima problema na gostovanjima, gde su izgubili osam od poslednjih 11 mečeva.

U poslednjih pet međusobnih susreta skor je izjednačen, sa po dve pobede obeju ekipa i jednim nerešenim. Taj neodlučeni susret završen je rezultatom 1:1, dok je u svim ostalim, a to su četiri poslednja okršaja, samo jedna ekipa postizala gol(ove).

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,53)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE MOGUĆE? Evo šta su organizatori Rolan Garosa uradili Novaku Đokoviću dva i po sata pred njegov meč!