GRADSKI RIVALI ZA DUPLU KRUNU: Sporting dočekuje Benfiku u prvoj utakmici polufinala Kupa Portugala

O. M.

29. 02. 2024. u 13:05

PRAVA fudbalska poslastica u polufinalu portugalskog Kupa! Sastaju se gradski rivali Sporting i Benfika, a utakmica na stadionu "Žose Alvalade" u Lisabonu počinje u 21 čas i 45 minuta.

ГРАДСКИ РИВАЛИ ЗА ДУПЛУ КРУНУ: Спортинг дочекује Бенфику у првој утакмици полуфинала Купа Португала

Profimedia

Sporing je u seriji neporaženosti koja traje od 23. januara kada su ispali u polufinalu Liga kupa protiv Brage. Posle pet uzastopnih pobeda "lavovi" su vezali dva remija. Prvo su odigrali 1:1 sa Jang bojsima u baražu za osminu finala Lige Evrope, što im je bilo dovoljno za prolaz jer su u Bazelu pobedili sa 3:1, a zatim su odigrali 3:3 na gostovanju Rio Aveu.

Taj remi koštao ih je gubitka prvog mesta na tabeli pošto sada Benfika ima dva boda više, ali mora se istaći i da "orlovi" imaju utakmicu više.

Revanš je na programu tek u aprilu, a izabranici Rubena Amorima pokušaće do tada da izbore što povoljniji rezultat. Pobeda bi bila idealna, ali nju Sporting nema u gradskom derbiju već četiri utakmice, poslednji put pobedili su pre dve godine, a dobra vest za navijače zeleno-belih koji vole statistiku je da je ta pobeda došla u kup-takmičenju, doduše u finalu Liga kupa.

Pobednik ovog dvoboja imaće priliku da osvoji "duplu krunu", podvig koji Benfika čeka od 2017. godine, a Sporting od 2002. godine.

Ako se ne računa poraz na penale od Estorila u Liga kupu, Benfika je u seriji od 22 utakmice bez izgubljene. 

Benfiku vrlo brzo posle ovog meča očekuje novi derbi - prvenstveni protiv Porta, pa treba uzeti u obzir mogućnost da Šmit ostavi nekog od prvotimaca na klupi danas, jer Liga je ipak važnija od Kupa, gde ionako ima revanš za vađenje na "Luzu".

NAŠ TIP: 3+ (kvota 1,78)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU "KLADIONIČARSKIH PRIČA"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DOSTA SA LAŽIMA! Crvena zvezda objavila kompletan snimak i detalje razgovora koji su prethodili tuči Naneli - Lazarević! (VIDEO)