ZNA SE KO JE GAZDA U SERIJI A: Inter vezao deset pobeda, sigurno korača ka jubilarnoj 20. tituli prvaka Italije

V.M.

28. 02. 2024. u 07:45

U zaostaloj utakmici 21. kola italijanskog prvenstva gledaćemo obračun dva tima koja se nalaze u najboljim formama kada Inter na ''Đuzepe Meaci'' bude ugostio Atalantu (20.45).

ЗНА СЕ КО ЈЕ ГАЗДА У СЕРИЈИ А: Интер везао десет победа, сигурно корача ка јубиларној 20. титули првака Италије

Tanjug/AP

Inter igra ubedljivo najbolji fudbal u Italiji i jedan od najboljih u Evropi, trener Simone Inzagi je fantastično uklopio tim i njegovi izabranici izgledaju fantastično na terenu.

Iako su prošle godine dogurali do finala Lige šampiona, deluje da su ove sezone unapredili tim i pojačanja poput Zomera, Pavara i Tirama se pokazuju kao potpuni pogoci.

Pomenuti trio se sjajno uklopio u ekipu u kojoj glavnu reč vodi Lautaro Martinez, najbolji strelac Serije A (22 postignuta gola), a ne smeju se izostaviti veznjaci Barela i Čalhanoglu koji su znatno podigli nivo igre i jedni su od najboljih na svetu na svojim pozicijama.

Sama forma neroazura govori koliko su dominantni, vezali su deset pobeda u svim takmičenjima, a još impresivnija je njihova gol-razlika na tim mečevima, 26:4.

Zbog svega pomenutog ne čudi što su prvi na tabeli sa čak devet poena prednosti u odnosu na Juventus koji je odigrao meč više od njih, tako da postoji velika šansa da ta razlika bude dvocifrena nakon večerašnjeg duela.

Pored Serije A, domaćin jako korača i na drugim frontovima. Osvojio je treći Superkup Italije u nizu, dočekuje revanš osmine finala protiv Atletika sa golom prednosti, a jedini ''kiks'' imao je u Kupu Italije gde je poražen u osmini finala od Bolonje.

Sa druge strane, Atalanta takođe igra veoma dobro i neporažena je u 2024. godini. Odigrala je devet utakmica i na njima je ostvarila impresivnih sedam pobeda uz dva remija.

Jedan od njih odigrala je proteklog vikenda kada je podelila plen sa Milanom na ''San siru'', a danas će na istom stadionu pokušati da dođe do novog vrednog boda, možda čak i bodova.

Ono što je očigledno je da kako vreme protiče ''boginja provincije'' igra sve bolje i Gasperinijeva četa ponovo izgleda kao tim koji može da napadne plasman u Ligu šampiona.

Trenutno su peti na tabeli i zaostaju dva boda za četvrtoplasiranom Bolonjom koji je odigrala meč više.

Odlično im ide i u drugim takmičenjima, dogurali su do polufinala Kupa Italije, odnosno osmine finala Lige Evrope i navijači se nadaju da je konačno vreme da se osvoji neki ''veliki trofej'' pošto su to poslednji put učinili davne sezone 1962/63, kada su osvojili kup.

Što se tiče izostanaka, gosti nemaju problema sa njima, dok će kod domaćina meč propustiti nekoliko bitnih igrača poput Zomera, Aćerbija i Tirama kojima će se kraj aut-linije pridružiti Kvadrado i Sensi.

U prvom delu sezone Inter je savladao ''boginju provincije'' sa 2:1 na ''Gevis stadionu'', ali danas bi bili oprezni s obzirom na izostanak nekoliko bitnih igrača i predlažemo duplu šansu na domaćina uz golove.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1X&|1+&||1+ (kvota 1,95)

TIP ZA HRABRIJE: 1&GG (kvota 3,40)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo kakvu je sad odluku doneo Ramzan Kadirov

I RUSI SU ZATEČENI: Evo kakvu je sad odluku doneo Ramzan Kadirov

Imajući u vidu da je rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informisani šta radi prvi čovek Čečenije Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je ovih dana odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunilo je i rusku javnost - u dva navrata.

24. 05. 2024. u 12:28 >> 13:08

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

I RUSI SU ZATEČENI: Evo kakvu je sad odluku doneo Ramzan Kadirov