ROMA GOSTUJE ČOVEKU KOJI JU JE VODIO DO POLUFINALA LIGE ŠAMPIONA: Vučici neće biti lako protiv kanarinaca

V.M.

18. 02. 2024. u 12:02

U okviru 25. kola italijanske Serije A fudbaleri Frozinonea će dočekati Romu na ''Benito Stirpeu'' (18:00).

РОМА ГОСТУЈЕ ЧОВЕКУ КОЈИ ЈУ ЈЕ ВОДИО ДО ПОЛУФИНАЛА ЛИГЕ ШАМПИОНА: Вучици неће бити лако против канаринаца

Foto: Profimedia

Roma je podigla nivo igre od kada je Danijele de Rosi zamenio Žozea Morinja na klupi krajem januara. Mladi stručnjak je imao povoljne protivnike na početku svog mandata i njegovi izabranici su nanizali tri vezan pobede nad Veronom, Salernitanom i Kaljarijem.

Nakon toga su se dobro držali protiv Intera, čak su i vodili na poluvremenu, ali nisu mogli do kraja da pariraju neprikosnovenim neroazurima koji su naneli prvi poraz De Rosiju (2:4).

Ono što je bitno za Romu je da se podigla na tabeli i sada zauzima šesto mesto, a ono što raduje navijače je što je vučica na svakom meču od dolaska De Rosija postigla bar jedan gol.

To je bio slučaj i sredinom nedelje kada su gostovali Fejenordu u prvoj utakmici šesnaestine finala Lige Evrope, odigrali su 1:1 na ''De Kajpu'' i u četvrtak će pred prepunim tribinama ''Olimpika'' imati priliku da se plasiraju u narednu fazu.

Što se tiče domaćina, njega sa klupe predvodi Euzebio di Frančesko koji je i pored toga što nije osvojio nijedan trofej za vreme svog mandata na klupi Rome ostao u dobrim sećanima navijačima kluba.

U sezoni 2017/18 je vodio đalorose do polufinala Lige šampiona gde je bolji od njih bio evenutalni šampion Liverpul, a i dalje se pamti preokret protiv Barse u četvrtfinalu kada su izgubili sa 4:1 na ''Nou kampu'', a zatim slavili sa 3:0 u Rimu.

Sada je na klupi Frozinonea i može se reći da radi odličan posao jer se njegovi izabranici nalaze na donekle sigurnom 14. mestu sa 23 osvojena boda. Velika je gužva u donjem domu Serije A, pa ''kanarinci'' imaju samo tri poena više od Verone koja je prva ekipa ispod crte.

Forma gostiju nije na zavidnom nivou i na poslednjih pet mečeva ostvarili su samo jednu pobedu uz remi i tri poraza.

Roma je nesumnjino kvalitetniji tim od Frozinena što je i pokazala u prvom delu sezone (2:0), ali pitanje je da li će De Rosi možda sačuvati neke prvotimce za revanš sa Fejenordom, pa bi oprezno predložili duplu šansu na vučicu koju bi pojačali golovima.

NAŠ TIP: X2&|1+&||1+ (kvota 2,10)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 20:55

Komentari (0)

POKLON VIKTORA ORBANA BRATU VUČIĆU: U Srbiju stigla moćna borbena vozila! (FOTO)