JOVIĆ NAPADA REN, SIMIĆ KRPI RUPE U ODBRANI MILANA? "Rosoneri" žele da se obezbede pre revanša u Francuskoj, Žiru juri još jedan rekord

O. M.

15. 02. 2024. u 12:44 >> 12:44

MILAN dočekuje ekipu Rena u prvoj utakmici šlej-ofa za plasmn u osminu finala Lige Evrope. Susret je zakazan za 21 čas na stsadionu "San Siro".

ЈОВИЋ НАПАДА РЕН, СИМИЋ КРПИ РУПЕ У ОДБРАНИ МИЛАНА? Росонери желе да се обезбеде пре реванша у Француској, Жиру јури још један рекорд

FOTO: Tanjug/AP

Milan je prošao pravu avanturu u svojoj grupi F Lige šampiona. Pre poslednjeg kola nije se znalo hoće li "rosoneri" u Ligu šampiona, Ligu Evrope ili će ostati bez evropskog proleća. Pobedom nad Njukaslom posle preokreta osvojili su treće mesto, a malo je nedostajalo da Borusija iz Dortmunda odigra za njih i pobedom nad Pari Sen Žermenom omogući Milanu drugo mesto u grupi.

To se nije ipak nije desilo pa je Milan prešao u "nižu Ligu, a za mesto u osmini finala moraće da se izbori kroz plej-of protiv francuskog predstavnika koji je svoje mesto ovde obezbedio osvsajanjem drugog mesta u grupi Lige Evrope sa Viljarealom. 

Uprkos navedenim problemima u "grupi smrti" Milan, generalno gledano, igra fenomenalno u poslednje vreme. Pobedili su "rosoneri" u deset od poslednjih 14 utakmica, uz po dva remija i poraza. Oba puta u tom periodu izgubili su od Atalante, po jednom u Seriji A i Kupu Italije.

Proteklog vikenda savladali su šampiona Italije Napoli, golom Tea Ernandeza. Srpski dvojac iz redova Milaneza, Luka Jović i Jan-Karlo Simić počeo je meč sa klupe, ali su obojica ušli u igru, Simić sredinom drugog dela, a Jović poslednjih desetak minuta.

Utakmica protiv Napolija bila je prva posle šest na kojoj je Milan sačuvao mrežu, ali je odbrana i dalje lošiji deo tima.

Trener Stefano Pioli ima problem sa povredama ključnih defanzivaca kao što su Davide Kalabria, Pjer Kalulu i Fikai Tomori, što dodatno komplikuje situaciju Poiliju, ali možda otvori mesto Jan-Karlu Simiću u startnih 11. Ili će mesto u srcu odbrane zauzeti Malik Tšau, koji se vratio posle dvomesečne pauze izazvane povredom zadnje lože.

S druge strane, Olivije Žiru je ključni igrač u napadu a večeras ima priliku da postane najstariji strelac u nokaut fazi Lige Evrope.

Ako izuzmemo osvajanje odavno ugašenog petorazrednog Intertoto kupa 2008. godine, Ren nije imao mnogo uspeha u Evropi. U sezoni 2019/20 ih je u osmini finala Lige Evrope izbacio Arsenal, a 2021/22 u istoj fazi Lige konferencija bolji od njih bio je Lester.

Prošle godine došli su do plej-ofa naokaut faze, ali ih je tu izbacio Šahtjor. Autsajderi su u dvomeču sa Milanom, uprkos sjajnoj formi u kojoj se nalaze. Devet utakmica su bez poraza u svim takmičenjima, od sredine decemebra prošle godine.

Tri puta su u istoriji evro-kupova gostovali na tlu Italije i poražei su u sva tri navrata.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG&3+ (kvota 2,38)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku