"KRALJEVIĆI" BRANE PRVO MESTO: Đirona ispala iz Kupa Kralja, hoće li i iz šampionske trke?

O. M.

10. 02. 2024. u 10:50

MALO ko je očekivao da će derbi sezone u španskoj La ligi biti duel Real Madrida i Đirone, ali upravo to je slučaj i ove dve ekipe će u subotu od 18 časova i 30 minuta na stadionu "Santjago Bernabeu" odlučivati o prvom mestu na tabeli jedne od najjačih liga sveta.

КРАЉЕВИЋИ  БРАНЕ ПРВО МЕСТО: Ђирона испала из Купа Краља, хоће ли и из шампионске трке?

FOTO: Tanjug/AP

Posle 23 kola "blankosi" su prvi sa 58 bodova, ali im KAtalonci duvaju za vrat, sa samo dva boda manje. A da pre nekoliko kola nisu kiksnuli odigravši samo 0:0 protiv davljenika Almerija sada bi u ovaj meč ušli bodovno poravnati sa najtrofejnijim klubom Španije i Evrope koji je serijom dobrih rezultata posle dosta muka stigao do liderske pozicije i čini se da nema nameru da je prepusti nikome pa ni današnjem rivalu.

Real Madrid je u prošlom kolu dočekao Atletiko Madrid, jedinu ekipu koja mu je ove szone nanela poraz(e). Rezultat na kraju ovog meča bio je 1:1, što je bio četvrti susret gradskih rivala ove sezone i treći uzastopni remi. Doduše, dva prethodna rešena su posle produžetaka, jedan, u Superkupu, u korist, "kraljevića" drugi, u Kupu Kralja, u korist "jorgandžija".

Domaćin je imao prednost od 20. minuta kada je Dijaz postigao gol. Odlično su kontrolisali utakmicu, nisu dozvolili Atletiku previše prilika za gol, ali je u poslednjim trenucima utakmice Ljorijente bio precizan i doneo Atletiku deo plena.

Biće ovo peti duel Reala i Đenove u Madridu. "Blankosi" su pobedili u prva dva, postigavši na tim utakmicama čak deset golova (4:2, 6:3), ali u naredna dva susreta ostali su bez pobede. Đirona je slavila u duelu odigranom pre skoro pet godina sa 2:1 posle preokreta, dok je susret odigran u oktobru 2022. godine završen bez pobednika, a Đirona je do boda stigla golom u 80. minutu.

Kao jedno od najprijatnijih iznenađenja sezone u svetu, ne samo u Španiji gde je definitivno najprijatnije, Đirona je dugo su držala prvo mesto na tabeli La lige, ali ih je nekoliko remija stavilo na drugo mesto iza Real Madrida.

Remi u prošlom kolu protiv Real Sosijedada ne može se nazvati lošim rezultatom jer su Baskijci jedna od najjačih ekipa u ligi, ali 0:0 protiv Almerije to svakako jeste. BOdove su Đironi otrgnli i Betis, odnosno Atletik Bilbao, ali osim Real MAdrida niko u prvenstvu nije uspeo da pobedi "belocrvene". Jeste, međutim u Kupu Kralja, gde je skalp Đironi skinula Majorka koja je u međuvremenu odigrala i prvi meč polufinala sa Sosijedadom (0:0). 

Protiv Selte u gostima, Đirona je izborila minimalnu, ali važnu pobedu, a pravo lice Katalonci su pokazali u kolu pre toga kada su sa 5:1 deklasirali Sevilju.

 Đirona inače postiže najviše golova u La Ligi, ali je u poslednje vreme imala problema da sačuva svoju mrežu. S druge strane, REal ima drugi najubojitiji napad, ali i najčvršću odbranu u ligi.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG&3+ (kvota 1,83)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 20:55

Komentari (0)

POMRAČENJE UMA RUSKOG TENISERA: Rolan Garos ovakvo divljanje ne pamti (FOTO/VIDEO)