ŠAMPION SVE DALJE OD ODBRANE TITULE: Lacio je favorit u derbiju kola i traži petu uzastopnu pobedu u Seriji A

O. M.

28. 01. 2024. u 13:26 >> 13:26

JOŠ uvek aktuelni šampion Italije, Napoli, gostuje Laciju u 22. kolu Serije A. Utakmica se igra od 18 časova na rimskom "Olimpiku".

ШАМПИОН СВЕ ДАЉЕ ОД ОДБРАНЕ ТИТУЛЕ: Лацио је фаворит у дербију кола и тражи пету узастопну победу у Серији А

Tanjug/AP

Nakon ubedljivog poraza od Intera (0:3) u polufinalu italijanskog Superkupa, Lacio teži brzom povratku na pobednički put.

Pošto se Superkup igrao u Saudijskoj Arabiji može se reći da je Lacio i dalje neporažen na domaćoj sceni, pošto je vezao pet utakmica na tlu Italije bez izgubljene - četiri u prvenstvu i jednu u Kupu, protiv gradskog rivala Rome.

I poslednji poraz na "čizmi" Lacijali su pretrpeli od Intera. Bilo je to 17. decembra, na istom ovom "Olimpiku", kada su "neraoazuri" pobedili sa 2:0. Od tada je Lacio savladao Empoli, Frozinone, Udineze i Leče u Seriji A, kao i već pomenutu Romu u Kupu Italije.

Izabranici Mauricija Sarija trenutno su na šestom mestu italijanskog šampionata sa 33 boda, koliko je uoči ovog kola imala i petoplasirana Atalanta, ali sa boljom gol-razlikom. "Boginja provincije" je u međuvremenu pobedila Udineze sa 2:0 i preskočila Fiorentinu na četvrtom mestu.

Povratak na "Olimpiko" uliva dodatno samopouzdanje "bjankočelestima" da mogu da osvoje sva tri boda u nedelju, s obzirom da su pred svojim navijačima slavili u 10 od poslednjih 12 odigranih mečeva.

Napoli je plasman u finale Superkupa obezbedio pobedom protiv Fiorentine sa 3:0 u polufinalu, ali nije uspeo da prekine Interovu sada već trogodišnju dominaciju. Izabanici Valtera Macarija pretrpeli su tesan poraz od 1:0 a gol je u nadoknadi vremena postigao Argentinac Lautaro Martinez. Nije pomoglo ni što je šampion poslednjih pola sata imao igrača manje, posle isključenja Martinezovog zemljaka Đovanija Simeonea.

Čolito je u razmaku od pet minuta napravio dva glupa faula koja su ga koštala isključenja. Kao da Macari već nema dovoljno problema sa suspenzijom Kviče Kvaracelije i Jensa Kajostea, odnosno izostankom Viktora Osimena i Andre-Franka Zambo Angisea koji su sa Nigerijom i Kamerunom na Afričkom kupu nacija (ovaj drugi bi mogao uskoro da se vrati jer je njegov KAmerun ispao od Osimenove Nigerije u subotu).

Osim toga, napori Napolija da odbrani titulu italijanske titule potpuno su se urušili u poslednja dva meseca. U tom periodu su samo tri puta izašli kao pobednici iz devet prvenstvenih utakmica, pa trenutno sa 31 bodom zauzimaju tek devetu poziciju u Seriji A.

Šanse da nešto osvoje tokom gostovanja u italijanskoj prestonici nisu velike, s obzirom na nedavne nastupe na gostovanju, gde su u prethodna tri susreta ostali bez bodova i postignutog gola. Napoli je doživeo uzastopne poraze od Juventusa rezultatom 1:0, Rome na Olimpiku 2:0, kao i od Torina 3:0.

Kad se tome doda da je i u prošloj šampionskoj sezoni oba puta izgubio od Lacija, jasno je ko je favorit u današnjem derbiju.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 2,30)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 20:55

Komentari (0)

POMRAČENJE UMA RUSKOG TENISERA: Rolan Garos ovakvo divljanje ne pamti (FOTO/VIDEO)